Say cheese
Dag ,
We horen wel eens dat kaas vervangen moeilijk is bij plantaardige voeding. Gelukkig ontwikkelen steeds meer bedrijven hun eigen vegan kazen: van smeerkazen, tot geraspte kaas, en zelfs vegan camembert! Niet alle vegan kazen lijken even sterk op het origineel, het is soms even zoeken naar een vegan kaas die jij lekker vindt. Kijk zeker ook eens in de biowinkel, daar is het aanbod groter.
Natuurlijk kan je zoals altijd ook zelf aan de slag in de keuken. Heb je niet veel tijd, maar wil je wel een extra hartige smaak toevoegen aan je gerechten? Probeer dan eens edelgistvlokken, ook wel ‘nutritional yeast’ genoemd. Je vindt het in de biowinkel en sommige supermarkten. Het is een supergezond product, met veel B-vitamines en eiwitten. Strooi de edelgistvlokken over de pasta, verwerk het in een plantaardige bechamelsaus, of maak er je eigen saus mee. Je eigen parmezaan maken? Kan allemaal!
We geven alvast het volgende receptje mee, waarin je edelgistvlokken kan proberen. En in deze collectie ontdek je nog meer 'kazige' gerechten.
Tot morgen!
Groetjes, Nena
|