‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Over veggie gehackt en andere rariteiten

Dag ,

Als je 10 jaar geleden een kijkje nam in het veggie schap in de supermarkt vond je waarschijnlijk enkele groenteburgers, misschien wat blokken tofu en wat producten van Quorn. Vandaag is het veggie schap dubbel zo groot en is het aanbod enorm uitgebreid. Je zou er keuzestress van krijgen! Ik geef je graag tips om de keuze eenvoudiger te maken.

Wil je vooral de smaak en textuur van vlees benaderen? Kies dan voor de nieuwste producten die daar duidelijk reclame voor maken op hun verpakking. Je vindt verschillende burgers, gehakt en kipstukjes die stilaan bijna hetzelfde smaken als het origineel.

Wil je vooral iets gezonds? Kies dan voor basisproducten die weinig bewerkt zijn en uit weinig vet en zout bestaan zoals tofu, seitan en tempeh. Hier moet je wel wat meer aandacht hebben voor de bereiding, niemand wordt blij van ongekruide, slappe tofu. Je kan ook letten op de nutriscore van de vleesvervangers. Die staat op de verpakking.

Je hoeft trouwens niet altijd voor kant-en-klare vleesvervangers te kiezen. Peulvruchten (linzen, kikkererwten, bonen…) zijn ook goede eiwitbronnen, en de perfecte basis voor gezonde, zelfgemaakte burgers.

Een volledig dossier over vleesvervangers kun je hieronder lezen.

Groetjes,
Nena, je VeggieChallenge coach

Dossier vleesvervangers
alt_text

Recept

Mexicaanse bonenburgers

De lekkerste vegan burgers? Die maak je gewoon zelf! Zoals deze burger op basis van bonen en sojabrokken (te koop in de biowinkel). Maak gerust een dubbele portie en bewaar er een aantal in de vriezer voor een later moment.

Ontdek het recept

Online activiteiten

Za 6 Kookworkshop
De kinderen koken mee

Meer info

Do 18 Kookworkshop
Aan de slag met linzen

Meer info

 

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit



EVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent
Belgium

info@evavzw.be