‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Waarom veggie?

Dag ,

Het is zeker leuk om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten, maar er zijn nog belangrijke redenen om veggie te eten. Wetenschappers zijn het erover eens dat meer plantaardig eten een van de efficiëntste dingen is die je kan doen, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid. Bovendien zorg je zo ook meteen voor heel wat minder dierenleed. Win, win, win dus. 

Door mee te doen aan deze VeggieChallenge en een maand lang veggie te eten bespaar je ongeveer 19 kg CO₂ (wat overeenkomt met 158 km rijden), 54 m² land en 29.000 liter water.

Meer lezen over de voordelen van een veggie eetpatroon? Hier vind je een overzicht van de positieve invloed die jij kan hebben door minder dierlijke producten te eten. Of hoe je de wereld kan veranderen met je vork.

Tot morgen!

Groetjes Nena ;-)

Gevulde pastaschelpen

Recept

Gevulde pasta met pesto en spinazie.

Iedereen houdt van pasta! Dit recept is een leuke twist op een klassieke pasta met tomatensaus. Je kan de pesto zelf maken, of gewoon uit de supermarkt halen.

Ontdek het recept

Activiteiten

Za 6 maart.    Kookworkshop De kinderen koken mee

Meer info

Vr 12 maart.    Kookworkshop

De klassieke vegan keuken 

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be