‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Vul je vegan voorraadkast

Dag 1 van je VeggieChallenge, spannend! In deze eerste mail wil ik je graag wat meer vertellen over hét geheim om je gezonde vegan voornemens vol te houden: een goed gevulde voorraadkast. Met de juiste basisproducten in je kast heb je altijd iets in huis om snel een gezonde vegan maaltijd op tafel te toveren. Deze dingen heb ik standaard in huis en worden bijna elke week gebruikt:

  • Peulvruchten (droog of in blik): kikkererwten, erwten, witte bonen, kidneybonen, flageolets en linzen.

  • Granen: rijst, havermout, couscous, pasta, noedels, quinoa ...

  • Noten: cashewnoten, amandelnoten, okkernoten ...

  • Zaden en pitten: sesamzaad, zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten ...

  • Specerijen: zwarte peper, paprikapoeder, cayennepeper, chilipoeder, kaneel, komijn, gemalen korianderzaad, curry en groentebouillon.

  • Smaakmakers: sojasaus, witte wijnazijn, balsamicoazijn, gember, tomatenpuree, currypasta, mosterd … In de biowinkel koop ik ook edelgistvlokken en miso, ideaal om een ‘kazige’ smaak toe te voegen aan je gerechten.

  • Gedroogde kruiden: oregano, tijm, dille, laurier- en salieblaadjes ...

  • Knoflook, uien & aardappelen.

  • Plantaardige melk, room en yogurt.

  • Tofu.

  • Broodbeleg: hartige spreads, pindakaas (of andere notenpasta), choco, hummus, confituur.

  • Snacks: vegan koekjes (bv. Lotus speculaas of Oreo), donkere chocolade, energierepen of gedroogd fruit.

Ik zorg ook altijd dat ik een voorraadje groenten en fruit in de vriezer heb liggen. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wil zetten. 

Koken uit je voorraadkast
alt_text

Recept

Pita pizza

Is het een pizza? Is het een pita? Allebei! Deze mini-pizzaatjes zijn leuk om met het hele gezin klaar te maken: iedereen kan zijn broodje beleggen met toppings die hij of zij lekker vindt. Weinig werk, en lekker! Je kan de pizza’s bestrooien met vegan strooikaas (vind je in heel wat supermarkten) of edelgist (uit de biowinkel), maar ze zijn ook lekker zonder.

Bekijk het volledige eerste weekmenu hier.

Pita pizza

Activiteiten

Za 6 maart   Kookworkshop De kinderen koken mee

Meer info

Vr 12 maart    Kookworkshop de klassieke vegan keuken 

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uit



EVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be