Vul je vegan voorraadkast
Dag 1 van je VeggieChallenge, spannend! In deze eerste mail wil ik je graag wat meer vertellen over hét geheim om je gezonde vegan voornemens vol te houden: een goed gevulde voorraadkast. Met de juiste basisproducten in je kast heb je altijd iets in huis om snel een gezonde vegan maaltijd op tafel te toveren. Deze dingen heb ik standaard in huis en worden bijna elke week gebruikt:
-
Peulvruchten (droog of in blik): kikkererwten, erwten, witte bonen, kidneybonen, flageolets en linzen.
-
Granen: rijst, havermout, couscous, pasta, noedels, quinoa ...
-
Noten: cashewnoten, amandelnoten, okkernoten ...
-
Zaden en pitten: sesamzaad, zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten ...
-
Specerijen: zwarte peper, paprikapoeder, cayennepeper, chilipoeder, kaneel, komijn, gemalen korianderzaad, curry en groentebouillon.
-
Smaakmakers: sojasaus, witte wijnazijn, balsamicoazijn, gember, tomatenpuree, currypasta, mosterd … In de biowinkel koop ik ook edelgistvlokken en miso, ideaal om een ‘kazige’ smaak toe te voegen aan je gerechten.
-
Gedroogde kruiden: oregano, tijm, dille, laurier- en salieblaadjes ...
-
Knoflook, uien & aardappelen.
-
Plantaardige melk, room en yogurt.
-
Tofu.
-
Broodbeleg: hartige spreads, pindakaas (of andere notenpasta), choco, hummus, confituur.
-
Snacks: vegan koekjes (bv. Lotus speculaas of Oreo), donkere chocolade, energierepen of gedroogd fruit.
Ik zorg ook altijd dat ik een voorraadje groenten en fruit in de vriezer heb liggen. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wil zetten.
|