Dag 1 — Vegan boodschappen!

Vandaag is het 1 november, officieel World Vegan Day, en niet toevallig de start van je ontdekkingsreis door de plantaardige keuken. De komende maand zullen we je drie nieuwsbrieven per week sturen vol tips en inspiratie om er samen dertig lekkere, plantaardige dagen van te maken.

Wil je je ervaringen delen met meer dan 10 000 andere deelnemers? Word dan nu lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Je kan ons ook volgen op Instagram voor meer vegan inspiratie. Deel zeker ook je eigen gerechten met ons door de hashtag #TryVegannovember2020 te gebruiken. De mooiste creaties worden gerepost!

En nodig gerust je vrienden uit!

Veel plezier en smakelijk eten!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

1

Vegan Boodschappen

onze tip: vegan in de supermarkt

Voor je eerste vegan tip zoeken we het niet te ver: in de supermarkt. Het vegan aanbod groeit er elke dag aan een indrukwekkend tempo. Steeds meer supermarkten zetten actief in op vegan. Denk maar aan vegan mayonaise, plantaardig ijs, kaas… Je vindt ze tegenwoordig op de meeste plaatsen.  Ook in discounters kan je terecht voor vegan balletjes, hamburgers, gehakt, broodbeleg en zelfs kant-en-klare maaltijden zoals vegan pizza. Bekijk zeker al eens deze lijstjes voor je naar de winkel gaat en trek gewapend ten strijde.

Mag het wat meer zijn? Ga dan eens langs bij de biowinkel, daar is het aanbod nog groter. In onze Facebookgroep worden ook vaak tips uitgewisseld over nieuwe producten in de supermarkt. Heb je zelf een leuke ontdekking gedaan? Post het in de groep!

Ontdek het aanbod in de supermarkt

ontdek: weekmenu 1

De eerste week beginnen we met eenvoudige gerechten. Zo kan je op je eigen tempo de plantaardige keuken ontdekken. Deze gerechten zijn bovendien binnen een mum van tijd klaar. In de loop van de maand verschijnen alle weekmenu's hier op de website.

    Weekmenu 1   

ONTDEK: VEGAN Labels

Veggie, vega, vegan, plantaardig, plantbased... Raak jij ook in de war van al die benamingen? Hier lees je wat alles betekent.

Steeds meer producenten kiezen voor een vegan label op hun verpakking. Handig, want ingrediënten hoef je op die manier niet meer te controleren.

  • Het V-label is een geel, cirkelvormig logo. Onder het logo staat steeds of het product vegetarisch of vegan is. 
  • Daarnaast heb je ook het vegan trademark van de Vegan Society. Dit trademark met een zonnebloem wordt niet alleen voor voeding gebruikt, maar ook voor onderhouds- en verzorgingsproducten.
  • Heel wat supermarkten en producenten maken ook gebruik van hun eigen labelling. Laat je niet misleiden door de benaming ‘vega’. In Nederland betekent vega hetzelfde als veggie (vegetarisch dus). Wil je zeker zijn dat het ook vegan is? Dan check je best nog even de ingrediënten.

win: een try vegan goodie bag vol vegan lekkers!

Je zag ze misschien al voorbijkomen op Instagram: de Try Vegan goodie bags vol vegan lekkers. Wil jij er ook eentje te pakken krijgen? Dit is je kans!

We geven 3 boxen weg op de Instagram van Try Vegan, BE Vegan en EVA vzw.

De boxen bevatten verschillende soorten chocolade, chips, plantaardige melk en room, kruiden, tote bags, spreads en nog veel meer!

   Waag je kans!    

get social!

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan en #TryVegannovember2020.