Dag 24 — Vegan met een stevige beet

Ben je nog op zoek naar gerechten waarmee je zelfs de grootste vleesliefhebber over de streep kan trekken? Wil je graag nog eens een klassieker op jouw bord zoals vol-au-vent of stoofvlees? Niet gevreesd! Try Vegan heeft voor alles een oplossing.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

24

Vegan met een stevige beet

onze tip: fake it 'till you make it

Vlees geeft een uitgesproken smaak en textuur aan je gerecht. Gewoon het vlees weglaten levert dus vaak maar een flauw en weinig verzadigend resultaat op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om extra smaak en textuur aan je vegan creaties toe te voegen:

  • rooster, bak en bruin je ingrediënten eens
  • gebruik genoeg zout en vet
  • sojasaus, vlees- en kippenkruiden zijn smaakbommetjes voor ieder gerecht (de meeste kippenkruiden zijn vegan, lees even de verpakking na voor de zekerheid)
  • zorg voor korstjes en knapperigheid en verpak je ingrediënten 

Alle tips

ontdek: net-echte-vleesvervangerss

  • Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig plantaardige kipstukjes. Ze worden gemaakt van soja en zijn amper van het origineel te onderscheiden. Gebruik ze in rijstgerechten, pasta’s, curry’s, salades… 

  • Steeds meer plantaardige hamburgers zijn zo goed nagemaakt dat veel vleeseters het verschil niet eens proeven. Proef eens de Beyond Burger, De Greenway Burger (100% Belgisch!) of de Incredible Burger van Garden Gourmet. In de meeste supermarkten vind je een of meerdere soorten, soms moet je ze wel tussen het vlees gaan zoeken. Dit zijn volgens ons de beste vlees-echte burgers.

  • Ook plantaardig gehakt wordt steeds ‘levensechter’. Probeer eens het gehakt van Garden Gourmet, Greenway of Naturli (bij AH). Tomatensoep met balletjes en vleesbrood, here we come!

documentaire: the game changers

Vlees en topsport blijft voor veel mensen onlosmakelijk verbonden. In The Game Changers bewijzen kleppers als Lewis Hamilton, Novak Djokovic en Arnold Schwarzenegger het tegendeel. Sinds zij voor een plantaardige levensstijl kozen, voelen ze zich sterker, fitter en gezonder dan ooit. Laat je inspireren door deze boeiende documentaire op Netflix België. 

Meer documentaires op Netflix over veganisme? We verzamelen er een aantal in dit lijstje.

hobbit
Start to Tempeh

Met ‘Start to Tempeh’ willen we iedereen onderdompelen in de wondere wereld van tempeh. Je krijgt een antwoord op de vragen als: Wat is tempeh? Hoe wordt het gemaakt? Hoe wordt het gebruikt?

Want tempeh is namelijk dé ideale vleesvervanger!

Krijg een antwoord op al je vragen en volg Start To Tempeh via de sociale media op Facebook, Instagram en ook YouTube!

Hier vind je alvast een heerlijk recept voor tempeh hutsepot!

    Bekijk het Tempeh-recept    

online kookworkshop 

Weinig tijd om vegan te koken? In EVA's online kookworkshop 'vegan in 30 minuten' leer je vier snelle, plantaardige gerechten klaarmaken. De workshop gaat door op 3 december, inschrijven kan tot 25 november.

 

Je krijgt op voorhand een ingrediënten- en materialenlijst doorgestuurd. Meevolgen doe je vanuit je eigen keuken.

 

Meer info en inschrijven.