Dag 22 — Vegan on a budget

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, kan vegan ook heel goedkoop zijn. Hoe hoog de rekening uiteindelijk uitvalt, hangt vooral af van de keuzes die je maakt. Kant-en-klare vleesvervangers, broodbeleg en gebak kunnen inderdaad wat meer kosten, maar door zelf creatief aan de slag te gaan, spaar je heel wat centen uit!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

22

Vegan on a budget

onze budgettips

  • Aardappelen, pasta, rijst en granen zijn helemaal niet duur en vormen een goede basis voor al je gerechten. Koop ze in bulk, dan wordt het nog goedkoper.

  • Verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten zijn een goede aanvulling. Voor de eiwitten kan je peulvruchten zoals bonen, kikkererwten of linzen toevoegen. Die koop je in gedroogde vorm heel goedkoop aan. Vleesvervangers zijn dan overbodig.

  • Over het algemeen geldt de regel: hoe meer een product bewerkt wordt, hoe duurder het is. Vervang dure vleesvervangers door tofu of tempeh in pure vorm. Als je zelf een lekkere marinade maakt, proef je geen verschil!

  • Ook je broodbeleg zelf maken scheelt heel wat in de portemonnee.

  • Het aanbod vegan producten in discounters zoals Aldi en Lidl neemt ook steeds toe. Ga er zeker eens langs voor goedkope vlees- en zuivelalternatieven.

ontdek: goedkope gerechten

Met minder dan € 2,5 een voedzame, warme maaltijd voor één persoon bereiden? Het kan! In deze collectie verzamelden we gerechten die je voor een appel en een ei (niet echt, hé) op tafel zet. Naast soepen en ovenschotels, vind je er ook gebak en pannenkoeken.

En het wordt nog straffer! Op deze Amerikaanse website kan je gratis plantaardige weekmenu’s downloaden waarmee je een hele week eet voor minder dan € 25. 

    Collectie goedkope gerechten    

ontdek: weekmenu 4

Vegan eiersla, kippensoep en sushi? Je zou het misschien niet denken, maar het kan allemaal. Ontdek deze en vele andere recepten in het vierde weekmenu.

    Bekijk alle weekmenu's    

 

versnel de vegan revolutie met BE VEgan

Vegan is the new normal, maar nog niet voor iedereen. BE Vegan ondersteunt zowel nog-niet-, kersverse als doorwinterde vegans en komt op voor hun belangen. Dankzij onze acties en campagnes wordt een vegan lifestyle steeds bekender, aantrekkelijker en toegankelijker zodat jij bij het volgende familie-etentje niet meer hoeft uit te leggen waar je jouw eiwitten vandaan haalt en waarom planten geen dieren zijn. Ontdek hoe jij ons kan helpen om de vegan revolutie te versnellen. 

    Versnel de revolutie!   

 

lima
lazy granola

Granola klaarmaken voor morgenochtend? Lima's recept voor ‘lazy granola’ is supersimpel, gezond en overheerlijk.

 

Neem Lima's Original Muesli en voeg naar keuze droog fruit toe voor extra energie: kokosnoot, abrikoos, noten, … alles is mogelijk. Giet er wat plantaardige olie bij, meng en verdeel over een bakplaat. Zet 30 minuten in de oven op 180°. Klaar!

 

Eet je glutenvrij? Lima lanceerde onlangs een glutenvrije muesli, gemaakt van gecertificeerd glutenvrije haver.


Wil je eens wat anders dan een boterham? En heb je het liever net dat tikkeltje gezonder? Dan zijn de Lima granenwafels ideaal.

 

    Ontdek het recept   

live q&a met diëtiste tine

Heb jij nog vragen over hoe je gezond plantaardig eet of waar je als vegan extra op moet letten? Diëtiste Tine Van Herck (@op.groen.geluk) beantwoordt deze vragen met plezier tijdens een gratis webinar op 26 november.

 

Meer informatie en inschrijven.