Dag 5 — Vegan in 30 minuten

Na een drukke werkdag wil je soms snel en zonder veel moeite eten op tafel zetten. Gelukkig zijn er heel wat snelle, vegan gerechten die je zo uit je mouw kan schudden. Deze gerechten zet je binnen de dertig minuten op tafel.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

5

Vegan in 30 minuten

onze tip: wees voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je voorraadkast gevuld is met enkele basisproducten waar je op kan terugvallen. Bewaar ook wat vegan burgers en falafel in je vriezer (bijvoorbeeld van Greenway). Samen met verse groentjes en aardappels of rijst tover je op inspiratieloze momenten in één-twee-drie een vegan maaltijd op tafel. Ook soep, pastasauzen, stoofpotjes en ovenschotels kun je gemakkelijk invriezen om later weer te ontdooien.

Je vegan voorraadkast vullen, doe je zo

ontdek: snelle recepten 

In deze collectie bundelen we een heleboel gerechten die je binnen een half uur op tafel zet. Van tofuscramble tot hartige pannenkoeken of een snelle groentepasta. Jij kiest, het hele gezin smult mee.

ontdek: kant-en-klaar in de supermarkt 

Nog sneller? In de supermarkt vind je ook een aantal kant-en-klare opties.Vegan pizza, lasagne, pasta, salades... Het aanbod in de supermarkt wordt steeds groter. In de biowinkel heb je nog meer keuze. Deze opties zijn natuurlijk niet allemaal even gezond, maar af en toe moet dat zeker kunnen.

 

wist je dat?

EVA tijdens Try Vegan verschillende online kookworkshops organiseert? Leer op zondag 15 november hoe je tofu met smaak klaarmaakt. Of kies op 16 november voor de workshop 'Spicy Herfst'. Schrijf je in en ontvang op voorhand een boodschappenlijstje en materialenlijst. Na afloop ontvang je een goodiebag met verrassende vegan producten. Houd de website in de gaten, in de loop van de maand komen er nog workshops bij!

Bekijk alle workshops.

Ekomenu
bestel je vegan maaltijdbox met korting

Maak het jezelf gemakkelijk met de vegan maaltijdboxen van Ekomenu. Bestel je box online, kies je gerechten en geniet een hele week van gezonde, eenvoudige vegan gerechten voor het hele gezin.

 

Try Vegan-deelnemers krijgen nu 30 % korting op een flexibel lidmaatschap. Bestel je box met korting door op de link hieronder te klikken, de korting wordt automatisch in je winkelmandje verrekend.

    Bestel je box met korting    

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan en #TryVegannovember2020.