Dag 8 — Vegan takeaway

Hier was een mailtje vol restaurant- en reistips gepland, maar om redenen die we niet hoeven te herhalen, is dat momenteel niet echt aan de orde.

 

Gelukkig zijn er heel wat vegan takeaway opties! Ideaal voor als je geen zin hebt om te koken én je steunt er de lokale horeca mee. Win-win!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

8

Vegan takeaway

onze tip: weet waar je afhaalt

In de meeste grote steden is het niet zo moeilijk om vegan takeaway maaltijden te scoren. Bij een klassieke, Vlaamse bistro zijn de opties wellicht beperkt, maar bij Aziatische of Zuid-Amerikaanse restaurants is het aanbod groter. Ook falafel- en pitabars zijn een gemakkelijk optie. Of bekijk eens de vegan hotspots van BE Vegan in verschillende steden.

Vind je niet meteen iets op de kaart? Je kan ook altijd vragen of ze een veggie gerecht kunnen veganizen voor jou. Niet alle restaurants zetten dit expliciet op de kaart, maar willen wel de moeite doen om een gerecht aan te passen.

onze tip: steun de lokale horeca

De horeca kan jouw steun nu goed gebruiken. EVA verzamelt in haar hoogtepunten op Instagram alle vegan takeaway opties bij jou in de buurt. Heb je zelf nog iets gevonden? Post met de hashtag #vegantakeawaybelgium en tag @evavzw en we voegen het toe aan de lijst.

ontdek: ketens met vegan opties

Steeds meer ketens spelen in op de stijgende vraag naar vegan eten. Bij Panos vind je vegan broodjes. Vegan pizza’s staan op het menu bij Dominos, Kingslize, Pizza Hut en Otomat.

Zin in een burger? Ellis Gourmet Burger, Jilles en Greenway bieden verschillende opties aan.

Liever iets gezonds? Voor soepen, salades, gezonde broodjes ... moet je bij ketens als Exki, Le Pain Quotidien, Foodmaker en Fitchen zijn.

ontdek: weekmenu 2

Deze week op het menu? Ovenschotel, groentetaart en een duivelse pasta. Smakelijk eten!

    Bekijk alle weekmenu's  

wist je dat?

Via de websites van Deliveroo, Takeaway.com en Uber Eats kan je gemakkelijk filteren op vegan gerechten. En ook met de app tegen voedselverspilling van Too Good To Go kan je kiezen om enkel vegan pakketten af te halen.

ontdek de Vegan Butcher box

Elke maand een box vol heerlijk vegan eten ontvangen? Wat een droom! Ontdek iedere maand nieuwe, spannende vegan producten in één handige doos. Proef ze samen met familie en vrienden en laat je verrassen.

 

De Vegan Butcher Box verzamelt iedere maand de leukste vegan producten en stuurt ze naar je op. Kies uit drie formaten en ontvang iedere maand een leuke verrassing! Je kan het abonnement stopzetten of pauzeren wanneer je wil.

 

De box is een initiatief van The Vegan Butcher's Choice, een vegan catering bedrijf in Brussel, gespecialiseerd in vegan vlees en kaas. Hun producten zijn artisanaal, lokaal en helemaal plantaardig.

    Ontdek de boxen    

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan en #TryVegannovember2020.