Dag 10 — Vegan Ontbijt

Goed begonnen is half gewonnen, begin de dag dus met een stevig ontbijt. Een snelle boterham of yoghurt met cornflakes zijn perfect voor een snel ontbijt tijdens de week, en in het weekend kan je uitpakken met heerlijke smoothiebowls, pannenkoeken, ontbijtrepen en zelfs chocoladekoeken!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

10

Vegan Ontbijt

onze tip: zo maak je een plantaardig ontbijt

Een stevig ontbijt zonder zuivel kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Meer ontbijtinspiratie

ontdek: koffie zonder koe

Een lekkere macchiato, cappuccino of chai latte? Het kan ook plantaardig! Welke melkvervanger je het best in je koffie doet, is een kwestie van persoonlijke smaak. Veel mensen zweren bij havermelk, maar ook met soja- of amandelmelk maak je een lekkere koffie. Merken zoals Alpro en Oatly hebben speciale baristamelk in hun aanbod (je vindt ze o.a. bij Delhaize, Carrefour en Albert Heijn) en ook de haver-amandel blend van Lima vinden wij een topper. Experimenteer er gerust op los!

    Alle koffie-met-melk-tips    

Wist je dat? 

Je kan de hele maand november met al jouw vragen over gezondheid terecht bij onze diëtiste Evelyne Mertens. Stuur haar een mailtje met jouw vraag via dietiste@tryvegan.be of via Facebook.

plantaardig ontbijt met provamel

Laat je van bij het ontbijt verrassen door het heerlijke assortiment van Provamel. Of je nu kiest voor een verfrissende smoothie op basis van de Amandel- of Haverdrink of voor een ontbijtkom met een plantaardig alternatief voor yoghurt en wat vers fruit... Je zal zien dat de mogelijkheden oneindig zijn!


Het basisprincipe van Provamel luidt: "know what you eat, eat what you know". Als Belgische biopionier in plantaardige alternatieven voor zuivel, gelooft Provamel in een wereld waar plantaardig de norm wordt én waar voedsel niet uit een laboratorium komt, wel rechtstreeks van het land, dus zo weinig mogelijk bewerkt.

   Ontdek alle Provamel-ontbijtrecepten   

get social!

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan en #TryVegannovember2020.