onze tip: fake it 'till you make it
Vlees geeft een uitgesproken smaak en textuur aan je gerecht. Gewoon het vlees weglaten levert dus vaak maar een flauw en weinig verzadigend resultaat op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om extra smaak en textuur aan je vegan creaties toe te voegen:
- rooster, bak en bruin je ingrediënten eens
- gebruik genoeg zout en vet
- sojasaus, vlees- en kippenkruiden zijn smaakbommetjes voor ieder gerecht (de meeste kippenkruiden zijn vegan, lees even de verpakking na voor de zekerheid)
- zorg voor korstjes, pakketjes en knapperigheid
Pro tip: vegan kipstukjes
Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig plantaardige kipstukjes. Ze worden gemaakt van soja en zijn amper van het origineel te onderscheiden. Gebruik ze in rijstgerechten, pasta’s, curry’s, salades…
Plantaardige kip: een overzicht
Pro tip: net-échte-hamburgers
Steeds meer plantaardige hamburgers zijn zo goed nagemaakt dat veel vleeseters het verschil niet eens proeven. Proef eens de Beyond Burger (bij Ellis, of binnenkort in de supermarkt), de Albert Heijn plantaardige burger of de Vivera biefstukc. Ook Greenway lanceerde net zijn eigen 100% Belgische 'vlees'-burger, te koop in
hun restaurants en binnenkort ook in de vleesrayon bij Delhaize.
|