EVA lanceert 10 nieuwe grootkeukenrecepten

Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief, lanceren we opnieuw nieuwe recepten! Deze keer met de focus op take-away, wat wel zo handig is op dit moment. Bij het opmaken van de recepten hielden we rekening met de foodcost en de beschikbaarheid van producten. Ontdek onze rainbow poké bowl, hartige seizoenstaart, frambozen-bietjes cheesecakemousse, pho ramen en meer. Bekijk alle nieuwe recepten hier, of duik eens in de volledige collectie grootkeukenrecepten.
 

 
 
Bekijk de nieuwe recepten
 
 
 
 
 

Reçevoir ce mail en français? S'inscrire à la liste

 
     
 
 
 
 

Plantbased food styliste & fotografe Toos Vergote 

Ben je op zoek naar een professionele food stylist en fotograaf met een passie voor plantaardige voeding? EVA werkt met veel plezier samen met Toos Vergote. Toos neemt de foto’s voor het EVA Magazine en bracht ook de nieuwe collectie grootkeukenrecepten in beeld. Bekijk haar portfolio hier of neem contact op via hallo@toos.be.

 
    Bekijk haar portfolio  
 
 
 
 
 

Europese consument wil plantaardige vis, kaas en eieren

De Europese consument mist plantaardige kaas, kant-en-klaarmaaltijden, vis en alternatieven voor eieren het meest. Dit blijkt uit een groot nieuw onderzoek van ProVeg en EVA onder meer dan 6000 consumenten. In het onderzoek werden consumenten uit negen Europese landen, waaronder België, gevraagd naar hun ervaring met het kopen en consumeren van plantaardige producten. Ondernemers in de plantaardige sector die op vegan vis, kaas en eieren inzetten, maken dus veel kans op succes. Download het onderzoeksrapport hier.

 
    Lees het verslag op onze website  
 
 
 
 

Plantaardige nieuwtjes


1. Japanese chef offers vegan meals
to 1000 canteens

2. Transformatie van IKEA-restaurants naar gezond en duurzaam
3. Vegetarische bedrijfscatering
steeds meer in trek.

4. Corona extra impuls voor vegan levensstijl
 

 

EVA zet vegan friendly restaurants in de kijker!

Op onze Instagram zetten we enkele keren per week de Belgische horeca in de kijker. We posten een Instagram-verhaal met daarin een foto van de horecazaak, maaltijden en een link naar het restaurant. Alle verhalen worden ook uitgelicht in de hoogtepunten. Wil jij dat we jouw vegan friendly zaak ook vermelden? Stuur dan snel een mailtje naar anke@evavzw.be.

 
 
 
 
 
 

V-Label product in de kijker: La William Plantaise

Familievakmanschap, dat is het geheime ingrediënt van alle La William sauzen. Een 100% plantaardige saus ontbrak nog in hun gamma, maar dat is verleden tijd. Een lekkere vegan mayo: de verfrissende, heerlijke Plantaise! Volledig plantaardig met de La William expertise. Heerlijk om je knapperige frietjes in te dippen, je slaatje te dresseren en je groenteburger op smaak te brengen. En verkrijgbaar in handig 1 liter-formaat.

 
    Vraag het V-Label aan voor je product
 
 
 
 
 
 

Recept: Hartige Doperwt Panna Cotta met Basilicum en lente-frisse bloemkool salade

Deze erwtjes-basilicum 'Dome' ziet er niet alleen geweldig uit (zelfs in een take-away bakje!), het is ook lekker fris gerechtje nu de temperaturen oplopen. We gebruikten Sojadrink Ongezoet en de sojaroom van Alpro, je vindt deze bij je leverancier onder de naam 'Soja Cuisine' en ze is ook beschikbaar in liter verpakkingen. Op deze manier kan iedereen meegenieten, ook mensen met een lactose- intolerantie of al wie wil opletten met zuivel.

 
    Bekijk het recept.  
 
 
 
 

EVA verleidt mensen tot gezond en duurzaam vegetarisch eten met degelijke informatie, fantastische recepten en smakelijke activiteiten. Dankzij EVA is donderdag voortaan veggiedag.

Ontdek ons aanbod op www.evavzw.be/foodprofessionals