Dag 25 — Vegan op restaurant

Vegan eten op restaurant? Niet altijd evident, maar gelukkig zijn er steeds meer chefs die wel heerlijke plantaardige gerechten op tafel kunnen toveren.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

25

Vegan op restaurant

onze tip: vraag ernaar

Niet alle restaurants waar je plantaardig kan eten, zetten dit expliciet op hun menukaart. Vaak loont het de moeite om even op voorhand te bellen en te vragen wat ze kunnen voorzien voor iemand die vegan wil eten. Hebben ze nog nooit van het woord veganistisch gehoord? Dan wordt het waarschijnlijk moeilijk, maar als de chef wel vertrouwd is met de plantaardige keuken, zal je vaak aangenaam verrast worden.

ONZE TIP: zoek ERNAAR

Dankzij de vegan friendly raamsticker van BE Vegan wordt meteen duidelijk dat er vegan opties op de kaart staan. Bovendien zien mensen die nog niet vegan eten op deze manier dat het steeds makkelijker wordt om vegan uit eten te gaan.

ontdek: onze database

Op zoek naar een overzicht van de veganvriendelijke en 100% plantaardige restaurants in Vlaanderen en Brussel? Neem dan een kijkje in onze restodatabase. Heb je zelf ergens heerlijk vegan gegeten en staat het restaurant nog niet in onze database? Laat het ons weten via restaurants@evavzw.be.

   Ontdek de restaurants hier     

Wist je dat?

80% van de Belgen vindt dat er in elk restaurant een goed veggie alternatief op de kaart moet staan? Om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst ook het geval zal zijn, geeft EVA inspirerende kookdemo’s aan huidige en toekomstige chefs. Je leest er hier alles over.

Doe mee en win
een pakket van lima

De Japanse keuken is niet weg te denken uit het assortiment van Lima. Om deze wereld van Umami extra in de kijker te zetten, roept Lima 2018 uit tot het jaar van de Japanse keuken en dat willen ze met iedereen delen.

 

Lima geeft 5 pakketten weg met traditioneel gefermenteerde sojasauzen, Japanse deegwaren en specialiteiten die je exclusief in biowinkels kan ontdekken. Stuur het antwoord op de vraag "Wat is een de meest gebruikte traditionele Japanse methodes om voedingsmiddelen te bewaren?" naar info@tryvegan.be.

 

De vijf willekeurig gekozen winnaars worden persoonlijk verwittigd.

    Klik hier voor meer info