Dag 20 — Blij zonder ei

Je hebt geen eitjes nodig om lekkere pannenkoeken, cake of quiche te maken. En gelukkig maar, want de kippen in de ei-industrie hebben weinig redenen om blij te zijn.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

20

Blij zonder ei

ONZE TIP: zo vervang je eieren

In heel wat gerechten zitten eieren verwerkt. Toch is het heel eenvoudig om eieren te vervangen in zowel zoete als in hartige gerechten. Lees hoe je blij wordt zonder ei. Ontdek de alternatieven..

Lees verder

Ontdek: het wonder van aquafaba of kikkererwtenvocht

Het klinkt niet echt smakelijk: het vocht van een bokaal kikkererwten, en toch is het een van de beste eivervangers die je kan vinden. Als je het opklopt en suiker aan toevoegt dan krijg je stevig 'eiwit' dat je kan gebruiken voor allerlei gebak.

    Meer info    

wist je dat?

In tegenstelling tot wat in de volksmond wordt gezegd, kippen niet dom zijn? Ze vertonen zelfs een goed ontwikkeld probleemoplossend gedrag. Kippen staan op dat vlak verder dan kinderen van één jaar oud en kunnen bijvoorbeeld begrijpen dat een voorwerp blijft bestaan als het weggenomen en verstopt wordt. Bovendien communiceren ze met dertig tot veertig soorten verschillende tonen, elk met een andere betekenis.

Doe mee en win
eierzalade van v-box

V-BOX in Gent is niet alleen specialist in vegan street food, ze zijn ook de bedenkers van de legendarische 'eierzalade'. Wij durven bijna zeggen dat deze eiersalade lekkerder is dan het origineel. De eerste vijf mensen die het juiste antwoord op de vraag: hoe heet het zwarte zout met een zachte zwavelgeur? mailen naar info@tryvegan.be, kunnen gratis een potje eierzalade afhalen bij de dames van V-BOX. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.


Try vegan dinner in Leuven

Op zondag 18/3/18 houdt Try Vegan een lunch in de Loving Hut Veganerie, Leuven. Kom proeven van een heerlijke 3-gangen vegan lunch, ontmoet andere deelnemers aan de campagne en steun Try Vegan!
 

Schrijf je in vóór 15/3 door een mailtje te sturen naar events@bevegan.be met de vermelding van jouw naam, Try Vegan en het aantal personen. Schrijf het bedrag over op BE Vegan’s rekeningnummer (BE33 7390 1167 3646) om je reservatie te bevestigen.

 

Lees verder