Dag 14 — Kindvriendelijk vegan

Groenten en kinderen, dat is niet altijd een gouden combinatie. Probeer zeker niets te forceren, maar laat je kinderen wel met een breed aanbod aan groenten kennismaken door ze regelmatig opnieuw aan te bieden. Vaak helpt het om verschillende groenten te bereiden zodat ze kunnen kiezen wat ze eten. Betrek hen ook zoveel mogelijk bij het koken. Dingen die ze zelf hebben klaargemaakt zullen ze sneller opeten. 
Meer lezen.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

14

Vegan voor spruitjes

ONZE TIP: Groentepannenkoeken

Alle kinderen zijn dol op pannenkoeken. Wij vinden het dan ook het ideale gerecht om wat extra groenten in te smokkelen. Een echte aanrader zijn de kleurrijke pannenkoeken die Plantbased Elisabeth voor haar dochter maakt, maar die eigenlijk voor iedereen onweerstaanbaar zijn. Je kunt ze gebruiken als snack of bij een groot bord vol groente met wat hummus, als vervanger van een wrap bij een chili sin carne, bij de soep of als ontbijt met wat kokosyoghurt en een scheutje ahornsiroop.

Ontdek onze kindvriendelijke recepten

We maakten een collectie van onze succesvolste gerechten die ook bij kinderen in de smaak vallen. Deel gerust ook jouw toppers in onze Facebookgroep.

    De recepten    

Wist je dat?

Niet alle vleesvervangers even gezond zijn? Gelukkig maakte Eos deze handige veggiewijzer. Daarop kun je makkelijk zien welke vleesvervangers het beste scoren.

try vegan foodbag

Nu beschikbaar voor heel Vlaanderen! 

In de Try Vegan Foodbag vind je al de ingrediënten en recepten die je nodig hebt om 4 fantastische vegan maaltijden op tafel te zetten. Kijk snel of er een leverpunt bij jou in de buurt is, of laat de Foodbag thuis leveren.

    Ontdek de foodbag