Dag 10 — tofuricotta en melk voor in de koffie

Zelf ricotta maken klinkt moeilijker dan het is. We geven je in deze nieuwsbrief een eenvoudig basisrecept. En we onthullen wat volgens ons de beste plantaardige melksoorten zijn om cappuccino's mee te maken.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

10

Tofuricotta en

melk voor in de koffie

onze tip: tofuricotta

Geloof ons of niet, maar je kunt met tofu een kruidig ricotta-achtig kaasje maken. En het is nog supereenvoudig ook! Bak 1 fijngesnipperde ui en 3 teentjes fijngesnipperde knoflook een paar minuten in wat olijfolie. Doe dit samen met 250 gram tofu, 2 el citroensap, 1 el gistvlokken, 1 el basilicum, 1 el oregano, peper en zout in een krachtige blender of keukenmachine. Mix tot je een stevige ricotta hebt.

ontdek: de beste melk om cappucino mee te maken

Iedereen die thuis al eens met een kopje koffie vol kabbelende sojamelk zat opgescheept, weet het: de ene plantaardige melk is de andere niet als je een heerlijke latte of cappuccino wilt maken. Pauline testte daarom verschillende varianten uit.

    Het resulaat    

wist je dat: steeds meer belgen minder vlees eten 

EVA onderzocht samen met onderzoeksbureau iVOX de voedingsgewoonten van de Belgen en daaruit blijkt dat bijna de helft van de Belgen (44%) nu minder vlees eet dan een jaar geleden. Met als belangrijkste motivatie dierenwelzijn. Meer resultaten uit ons onderzoek vind je hier.

Doe mee en win
een pakket van abinda

Speciaal voor de deelnemers van Try Vegan geeft Abinda verrassingspakketten weg aan de eerste vijf mensen die het juiste antwoord op de vraag “Welke soorten paté verkoopt Abinda?” mailen naar info@tryvegan.be. Super leuk is dat je de potjes van Abinda daarna nog kunt gebruiken om kruiden in te kweken.