Dag 8 — Op de boterham

Vegan maaltijden allemaal goed en wel, maar wat doe je dan op je boterham? In deze nieuwsbrief geven we graag wat inspiratie voor lekkere vegan bokes. En we maakten een nieuw weekmenu boordevol lekkers.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

8

Op de boterham

onze tip: vegan lunchbox

Hummus, groentepaté, cashewnotentzatziki, pompoenspread ... in de Veggie Lunchbox vind je een heleboel eenvoudige ideetjes voor in de brooddoos. Uitgetest en goedgekeurd door kleine en grote kinderen!

 

Download de lunchbox

ontdek: onze weekmenu's

Het menu van deze week biedt een heleboel inspiratie voor heerlijke gerechten en ook enkele waarmee je zin in kaas bevredigd wordt. Zoals de boterhammen met cashewkaas, een romige tagliatelle en pizza. Daarnaast geven we ook onze toppers met peulvruchten en een geweldig recept voor cashewsmeerkaas. Het menu voor volgende week staat online, handig voor wie al boodschappen wil doen. 

    Weekmenu's  

Wist je dat?

Peulvruchten de ideale eiwitvervangers zijn? Ze zijn goedkoop, overal te vinden, erg voedzaam en gezond en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Hummus, linzensoep, chili sin carne, burgers en zelfs desserts, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kun je peulvruchten heel lang bewaren. Ze zijn dan ook bijna onmisbaar in de plantaardige voorraadkast!

Doe mee en win
een pakket van cosmofarma

Speciaal voor de deelnemers aan Try Vegan geeft Cosmofarma vijf verrassingspakketen weg met verschillende producten uit hun vegan gamma, met oa: veganDelight French Vanilla, Protira Crunch Chunky Nutty Pie, VeganFuel, NutriFuel en een receptenboekje. De eerste vijf mensen die het juiste antwoord op de vraag 'Welke Belgische mountanbiker eet vegan?' mailen naar info@tryvegan.be, kunnen zo'n pakket komen afhalen in het Veggiehuis in Gent. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

 

Volg try vegan
op facebook

Wil je nog meer tips? Of ben je benieuwd naar wat andere deelnemers van Try Vegan klaarmaken? Word dan lid van de Try Vegan Facebookgroep.