(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body. It can be used to supplement the email subject line or even summarize the email's contents. Extended text preheaders (~490 characters) seems like a better UX for anyone using a screenreader or voice-command apps like Siri to dictate the contents of an email. If this text is not included, email clients will automatically populate it using the text (including image alt text) at the start of the email's body.
 

Dag 6 — Say Vegan Cheese!

Kaas blijft voor veel mensen een van de grootste struikelblokken om meer vegan te eten. En dat is logisch, want kaas heeft een heel specifieke smaak die je niet gemakkelijk in plantaardige producten vindt. Maar geen paniek, er zijn wel degelijk goede alternatieven om je kaascravings te bevredigen.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

3

Say Vegan Cheese!

onze tip: gistvlokken en cashewnoten

Een eerste belangrijke tip zijn gistvlokken. Je vindt gistvlokken of edelgist in de biowinkel. Het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar haal ze toch maar in huis, want deze vlokken zijn niet alleen heel gezond, ze zorgen - zeker in combinatie met cashewnoten - voor een kaasachtig smaakje. Mix bijvoorbeeld een handvol gemalen cashewnoten met enkele eetlepels gistvlokken en wat zout en je hebt een heerlijk parmezaanachtig strooisel voor over je pasta’s, risotto’s, salades, ...

ontdek: kaasvervangers in de winkel

De laatste jaren duiken er steeds vaker vegan kazen op in de biowinkel of supermarkt. Niet al deze alternatieven benaderen het origineel even goed, maar ga vooral zelf op ontdekking naar jouw favorieten.

    waar vind ik vegan kaas    

wist je dat?

Wat kaas zo verslavend maakt, de umamismaak is die je erin terugvindt? Umami is een smaak die het best kan worden omschreven als hartig, bouillonachtig of zoutig. Umami komt niet zo vaak voor in plantaardige ingrediënten, daarom is het een smaak die mensen vaak missen als ze vegan eten. In hartige gerechten besteed je best genoeg aandacht aan de umamismaak. Gebruik bijvoorbeeld voldoende sojasaus. Sojasaus bevat van nature een grote hoeveelheid natriumglutamaat, een van de stoffen die voor een umamismaak zorgt. Maar ook zongedroogde tomaatjes, olijven, miso en champignons zorgen ervoor dat je nood aan umami bevredigd wordt.

volg een kookworkshop

Wil je tijdens Try Vegan graag een kookworkshop volgen om nieuwe ideeën en nog meer praktische tips te krijgen? Neem dan een kijkje in ons aanbod en schrijf je snel in, want de inschrijvingen gaan heel vlot.