(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body. It can be used to supplement the email subject line or even summarize the email's contents. Extended text preheaders (~490 characters) seems like a better UX for anyone using a screenreader or voice-command apps like Siri to dictate the contents of an email. If this text is not included, email clients will automatically populate it using the text (including image alt text) at the start of the email's body.
 

Dag 4 — Zoete zonden

Weekend! Dat betekent tijd om te experimenteren in de keuken. Niks leuker dan op zondag iets lekkers uit de oven te halen. De heerlijkste desserts zijn gelukkig makkelijk in een vegan versie te bereiden. En voor wie zijn zondag liever lui op de bank of in een koffiebar doorbrengt: we delen in deze mail ook onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

2

Vegan zoetigheden

onze tip: bakken maar!

Niets lekkerder dan de geur van zelfgebakken cake recht uit de oven. Ook als je vegan eet, hoef je dit niet te missen. Of je nu zin hebt in pannenkoeken, appeltaart of cheesecake, als je deze recepten volgt, kan er niets verkeerd gaan. Oh, en ons koekjesdeeg kun je met een gerust hart van je vingers likken: geen enkele kans op salmonella :-).

 

ontdek: onze zoete zonden lijst

In onze lijst staan een heleboel koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen. Meer zin in een ijsje? In alle grote supermarkten vind je vegan ijs van o.a. IJsboerke, Swedish Glace, Ben&Jerry’s en Alpro.


wist je dat?

Een koe enkel melk geeft wanneer ze een jong gebaard heeft? Daarom worden koeien in de zuivelindustrie elk jaar kunstmatig bevrucht. Wanneer het kalfje geboren is, wordt het weggehaald bij de moeder zodat haar melk verkocht kan worden. Vaak huilen ze nog dagenlang naar elkaar. Een stierkalf wordt na zo'n 7 maanden geslacht voor zijn vlees en een koekalf wacht meestal hetzelfde lot als haar moeder.
 
Ook voor het milieu is de productie van melk ontzettend belastend, runderen stoten veel methaan uit en de productie van melkproducten vereist heel veel water. Voor 1 l melk is er 500 l water nodig, voor 1 kg kaas is dat zelfs 10 keer zoveel! Gelukkig zijn er tal van alternatieven voor melk!