— Dag 8 —

 
     
 
Easy Vegan — EVA vzw

Fase 1 van Easy Vegan 2017 zit er op, applausje voor jezelf! De dieren, de planeet en je lichaam zijn je nu al heel erg dankbaar. Klaar voor de volgende stap?

 
     
 

Bekijk deze mail in je browser · Schrijf je uit

 
Opvallende tip met achtergrondafbeelding
     
 
Afbeelding  

Kaas

In deze tweede week focussen we op wat voor veel mensen het grootste struikelblok is om meer plantaardig te eten: kaas. In de vegetarische keuken wordt kaas vaak gebruikt. Het is een makkelijke manier om je groentegerechten vullend en smakelijk te maken. Maar wanhoop niet. Er zijn wel degelijk goede alternatieven. Je ontdekt ze hier de komende dagen.

 
     
     
 



umami

Wat kaas zo onweerstaanbaar maakt, is de hartige umamismaak. Het goede nieuws is dat umami ook in plantaardige producten voorkomt. Die producten smaken niet zoals kaas, maar het hartige waarnaar je verlangt, vind je er ook in terug. Denk maar aan olijven, zongedroogde tomaatjes en sojasaus.

 

#

gistvlokken

Een eerste belangrijke tip om je kaascravings te bevredigen, zijn gistvlokken. Je vindt gistvlokken of edelgist in de biowinkel. Het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar haal ze toch maar in huis, want deze vlokken zijn niet alleen heel gezond, ze zorgen - zeker in combinatie met noten - voor een kaasachtig smaakje.

 
     
     
 
Afbeelding  

partner in de kijker: le pain quotidien

Bij Le Pain Quotidien serveren ze al enkele jaren vegan suggesties, maar de laatste maanden werden die nog fors uitgebreid. Je ontdekt er onder andere gezonde lunchsuggesties en heerlijke koffies met plantaardige melk. www.lepainquotidien.be

 
     
     
 

Copyright © 2016 EVA vzw, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt dit bericht omdat je ingeschreven bent voor de Donderdag Veggiedag nieuwsbrief van EVA vzw.
Je kan ervoor kiezen om deze berichten niet meer te ontvangen: Schrijf je uit

Belgium