— Dag 2 —

 
     
 
Easy Vegan — EVA vzw

Je denkt misschien niet meteen aan een groente zoals boerenkool om melk te vervangen, maar deze superkool is een uitstekende bron van calcium, mangaan, bètacaroteen (provitamine A) en vitamines B6 en C. Verder is het rijk aan magnesium, ijzer, koper en vitamines B1 en B2. En daar houdt het nog niet bij op: we vinden in boerenkool ook fosfor, eiwit, vitamine B3, foliumzuur, zink en omega-3-vetzuren. Hierbij komt nog dat de calcium uit boerenkool voor 50 procent wordt opgenomen door het lichaam – meer dan bij melk, waar dat maar voor 30 procent is.

 
     
 

Bekijk deze mail in je browser · Schrijf je uit

 
Opvallende tip met achtergrondafbeelding
     

 

 

 

 

 

Afbeelding  

HOE MAAK JE HET KLAAR?

In ovenschotels, in de wok en zelfs in smoothies, met boerenkool kan je meer variëren dan je denkt. Onze favoriet zijn boerenkoolchips. Een ideale snack voor op herfstige televsie-avonden of netflixmarathons. Ook een slimme manier om kinderen groene groenten te doen eten!

 
     
     
 


WAAR KOOP JE BOERENKOOL?

Je vindt deze vergeten groente in sommige supermarkten zoals Delhaize en Albert Heijn, maar vooral in (biologische) groentewinkels. Het is ook makkelijk zelf te telen.

 

#

TIP: Onze dietiste

Heb je vragen over gezond vegan eten? Wil je meer weten over ijzer, calcium of B12? Of over gezond vegan eten voor kinderen? Stel je vraag aan onze diëtiste Evelyne Mertens via dietiste@evavzw.be

 
     
     
 
Afbeelding  

easy vegan met julie

Speciaal voor de deelnemers aan Easy Vegan geeft Julie Van den Kerchove 5 euro korting op haar boek Easy Vegan met Julie. Je kan het hier bestellen.

 
     
     
 

Copyright © 2016 EVA vzw, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt dit bericht omdat je ingeschreven bent voor de Donderdag Veggiedag nieuwsbrief van EVA vzw.
Je kan ervoor kiezen om deze berichten niet meer te ontvangen: Schrijf je uit

Belgium