— Dag 13 —

 
     
 
Easy Vegan — EVA vzw

Zondag = bakdag! In klassieke cakes en taarten worden er eieren gebruikt. Wij doen het uiteraard liever zonder.

 
     
 

Bekijk deze mail in je browser · Schrijf je uit

 
Opvallende tip met achtergrondafbeelding
     
 
Afbeelding  

Kiplekker

Het leven van kippen in de ei-industrie is geen lachertje. Ze zitten met te veel in een te kleine ruimte en om de productie op te drijven, worden de legtijden gemanipuleerd. Alle mannelijke kuikens worden kort na de geboorte, samen met kuikens die afwijkingen hebben of te traag uit het ei gekomen zijn, vergast of soms zelfs levend vermalen. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieven om toch lekker te kunnen bakken.

 
     
     
 



blij zonder ei

Appelmoes, baking soda en appelazijn, aquafaba, … het klinkt onwaarschijnlijk, maar het zijn maar enkele van de vaak verrassende ingrediënten waarmee je eieren in gebak kunt vervangen. Wij hebben ze handig voor je opgelijst.

 

#

tofu scramble

Het klinkt vreemd, maar je kan een roerei maken zonder eieren, op basis van tofu. Door tofu te pletten en op te bakken met kruiden zoals kurkuma en zout, krijg je een lekkere tofu scramble voor een stevig begin van de dag! 

 
     
     
 
Afbeelding  

MOOR&moor

Speciaal voor de deelnemers van Easy Vegan lanceert Moor&Moor in Gent een speciale actie: iedereen die tijdens Easy Vegan voor 20 euro aan vegan producten koopt, krijgt een latte of capuccino gratis.

 
     
     
 

Copyright © 2016 EVA vzw, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt dit bericht omdat je ingeschreven bent voor de Donderdag Veggiedag nieuwsbrief van EVA vzw.
Je kan ervoor kiezen om deze berichten niet meer te ontvangen: Schrijf je uit

Belgium