— Dag 6 —

 
     
 
Easy Vegan — EVA vzw

Zeg je kaasverslaving vaarwel! Vanaf vandaag helpen we jou om je kaasconsumptie drastisch in te perken zonder in te boeten aan smaak en genot.

 
     
 

Bekijk deze mail in je browser · Schrijf je uit

 
Opvallende tip met achtergrondafbeelding
     
 
Afbeelding  

tijd om af te kicken

Op je pizza, tussen je boterham, op je spaghetti, of in je salade. Kaas is overal. Maar ook voor kaas moeten er dieren sterven, de impact op het milieu is aanzienlijk en het is ook niet altijd de gezondste keuze. We beloven dat je de komende dagen genoeg verrassende alternatieven zult ontdekken waardoor het steeds makkelijker wordt om die kaas te laten staan.

 
     
     
 



Kaassmaak zonder kaas? Zo doe je dat!

Wat kaas zo onweerstaanbaar maakt in gerechten is de umamismaak. Gelukkig kun je die smaak ook creëren door met andere ingrediënten te experimenteren. Paddenstoelen, miso, gistvlokken, noten, … je zult versteld staan van de mogelijkheden.
 

 

#

MOETEN ER VOOR KAAS DIEREN STERVEN?

Om een koe of geit melk te laten geven, moet ze elk jaar zwanger gemaakt worden. Daarna halen ze de kalfjes weg bij de moeder. De stiertjes worden opgefokt om later te slachten of - in het geval van geitjes - op levend transport te zetten naar het zuiden om daar te slachten. Ook voor zuivel (en dus kaas) worden er dus dieren gedood

    Lees verder    

 
     


     
 

Copyright © 2016 EVA vzw, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt dit bericht omdat je ingeschreven bent voor de Donderdag Veggiedag nieuwsbrief van EVA vzw.
Je kan ervoor kiezen om deze berichten niet meer te ontvangen: Schrijf je uit

Belgium