‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Gezond snacken

Gezonde én lekkere snacks die ook door kinderen gesmaakt worden? Dat klinkt als een mission impossible. Maar na heel wat ‘proefondervindelijk’ onderzoek, heb ik toch enkele goede alternatieven/keuzes gevonden. Ik deel ze hier graag met jou.

Dit zijn in de categorie koekjes en aanverwanten echte aanraders om zelf te maken: deze haverkoekjes, apenrotsen, powerkoekjes, chocolade-quinoasticks en choco-notenballetjes

Maar je kan het natuurlijk ook simpel houden en voor noten, dadels, rozijnen of vijgen kiezen. Of maak samen mini-fruitbrochetten als je meer tijd hebt. 

Wat mijn kinderen geweldig vinden in afwachting van het avondeten, is ‘aperitieven’ door stukjes rauwe groenten in humus te dippen. Dat kan je eventueel ook meegeven naar school.

Ook rijst- en granenwafels zijn goeie snacks! Besmeer ze met een laagje notenpasta (bv. pindakaas) en werk af met stukjes banaan, blauwe bessen of appel.

Happy snacking!
Nena

PS. Heb je een mailtje gemist? Je kan ze hier allemaal herbekijken.


alt_text

Recept

Gepofte zoete aardappel met bloemkoolcrème en sesamtofu

Tofu heeft geen al te beste naam, maar dat is onterecht! Alles begint met de manier waarop je het klaarmaakt. Kies een stevige tofu, marineer ze goed met balsamicocrème en sojasaus (of tamari) en bak ze krokant in de pan. Smakelijk!

Ontdek het recept

Activiteiten

Do 11 maart    Webinar met diëtiste Isabelle de Nobel 

Meer info

Vr 12 maart   Kookworkshop de klassieke vegan keuken

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be