‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Say cheese

Dag ,

We horen wel eens dat kaas vervangen moeilijk is bij plantaardige voeding. Gelukkig ontwikkelen steeds meer bedrijven hun eigen vegan kazen: van smeerkazen, tot geraspte kaas, en zelfs vegan camembert! Niet alle vegan kazen lijken even sterk op het origineel, het is soms even zoeken naar een vegan kaas die jij lekker vindt. Kijk zeker ook eens in de biowinkel, daar is het aanbod groter.

Natuurlijk kan je zoals altijd ook zelf aan de slag in de keuken. Heb je niet veel tijd, maar wil je wel een extra hartige smaak toevoegen aan je gerechten? Probeer dan eens edelgistvlokken, ook wel ‘nutritional yeast’ genoemd. Je vindt het in de biowinkel en sommige supermarkten. Het is een supergezond product, met veel B-vitamines en eiwitten. Strooi de edelgistvlokken over de pasta, verwerk het in een plantaardige bechamelsaus, of maak er je eigen saus mee. Je eigen parmezaan maken? Kan allemaal!

We geven alvast het volgende receptje mee, waarin je edelgistvlokken kan proberen. En in deze collectie ontdek je nog meer 'kazige' gerechten.

Tot morgen!
Groetjes, Nena

Macaroni met kaassaus uit de oven

Recept

Macaroni met kaassaus uit de oven.

Heerlijk comfort food, maar dan met een twist. Wat dacht je van macaroni, een romige bloemkool-’kaas’-saus, met broccoli? Zeker eentje om te testen!

Ontdek het recept

Activiteiten

Vr 12 maart.    Kookworkshop

Klassieke vegan keuken.

Meer info

Do 18 maart.    Kookworkshop

Aan de slag met linzen.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be