‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

DAG 6 - Wat vind ik in de supermarkt?

Hey .

Het vegan aanbod in de supermarkt groeit steeds meer. Bedrijven en supermarkten ontwikkelen hun eigen vegan mayonaise, ijs, pizza’s, kaas. Die producten geven ons meer keuze en dat is natuurlijk heel fijn. In het begin kan het soms overweldigend zijn om alle ingrediënten te controleren om te achterhalen of iets vegan is. Enkele tips.

Labels
Heel handig is het vegan logo van het V-label, dat je vast wel eens op een product hebt opgemerkt. Het duidt aan dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat en dat het niet met hulpstoffen is gemaakt van dierlijke afkomst. Deze producten kan je dus met een gerust hart in je winkelmandje leggen. Ook het label van Vegan Society helpt je op weg, en sommige supermarkten ontwikkelen hun eigen symbooltjes.

E-nummers
Heeft het product geen V-label en ben je verward door sommige E-nummers op de verpakking? Als je het belangrijk vindt dat die niet van dierlijke oorsprong zijn, geeft deze site je daar meer info over.

Veel groetjes,
Nena

alt_text

Recept

Indiase kokos curry

Een curry smaakt altijd en past heel goed bij een portie rijst. Het is een groentebommetje en bevat dus veel vezels. Het leuke is dat je het zo pikant maakt als je zelf wil.

Ontdek hier het recept

Activiteiten

Vr 12 maart    Kookworkshop: klassieke vegan keuken. 

Meer info

Do 18 maart    Kookworkshop: aan de slag met linzen. 

Meer info

Bekijk alle activiteiten

 

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be