‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Is dat wel gezond? 

Vele mensen maken zich zorgen of volledig plantaardig eten wel gezond is. Dan ben ik hier om je volledig gerust te stellen. Vegan kan perfect gezond zijn! Alles hangt natuurlijk af van de manier waarop je het aanpakt. Elke dag frieten eten is ook vegan, maar dat is niet gezond.

Tip: eet de regenboog

Heb je al eens gehoord dat je alle kleuren van de regenboog kan eten? Dat raden we ook aan in een gezond voedingspatroon. Eigenlijk komt het vooral neer op voldoende variëren. Maak van groenten en volkoren granen de basis van je maaltijden en vul die aan met een variatie aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden. Kies voor gezonde vetten zoals de plantaardige oliën, noten, zaden, avocado… Als je voldoende varieert, kan er niet zoveel verkeerd gaan. Zit je toch met onzekerheden of vragen? Aarzel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be, via haar Facebookpagina of via Instagram. En lees zeker ook deze veelgestelde vegan vragen.

Groetjes,
Nena

PS. Bekijk hier alvast het weekmenu voor volgende week.

Veelgestelde vegan vragen
alt_text

Recept

Poké bowl met spelt 

Een poké bowl. Al van gehoord? Het is een gerecht van Hawaïaanse origine. Traditioneel wordt het gemaakt met vis, maar het is gemakkelijk te veganizen. Hier zorgen de edamameboontjes voor eiwitten, die passen er perfect bij. Een pokébowl is ook handig om op voorhand te bereiden en als lunch te eten.

Poké bowl met spelt

Activiteiten

Do 11 maart   Webinar met diëtiste Isabelle de Nobel 

Meer info

Do 18 maart    Kookworkshop Aan de slag met linzen

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be