‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Is dat wel gezond?

Misschien heb je ze ook al gekregen - de vraag of dat wel gezond is om geen vlees meer te eten? Ik wil je meteen gerust stellen. Het is perfect mogelijk om gezond vegetarisch te eten. Ook voor kinderen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je moet opletten, want vegetarisch betekent niet automatisch gezond. Frietjes, pizza en ijsjes zijn immers ook veggie.

Het belangrijkste advies blijft: voldoende afwisselen. Groenten en volkoren granen zijn de basis van je maaltijden en deze vul je aan met een mix aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden. Als je voldoende afwisselt, kan er niet zoveel verkeerd gaan. Zit je toch met onzekerheden of vragen? Twijfel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be, via haar Facebookpagina of via Instagram. En lees zeker ook veelgestelde veggie vragen. 

Groetjes,
Nena

PS. Bekijk hier alvast het weekmenu voor volgende week

Veelgestelde veggie vragen
alt_text

Recept

Buddha bowl 

Het leuke aan een Buddha Bowl is dat je er eigenlijk alles kan indoen waar je zin in hebt. Gebruik dit recept dus gerust meer als een richtlijn, en wees lekker creatief!

Buddha bowl

Activiteiten

Do 11 maart    Webinar met diëtiste Isabelle de Nobel 

Meer info

Do 18 maart    Kookworkshop: Aan de slag met linzen

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be