‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
  VeggieChallenge  
   

Melk vervangen

Melk is goed voor elk? Toch niet! Koemelk heeft een grote ecologische voetafdruk en veroorzaakt heel wat dierenleed. Gelukkig kan je melk heel makkelijk vervangen door een plantaardig alternatief. 

Plantaardige melkalternatieven

Inmiddels zijn er zoveel zuivelalternatieven op de markt dat je er keuzestress van zou krijgen! Soja, amandel, kokos, hennep, haver, rijst… Mijn tip? Ga op zoek naar wat je zelf lekker vindt. Ik heb standaard ongezoete soja- of havermelk in huis, daar kan je nooit iets verkeerd mee doen. Wil je dezelfde voedingswaarde als gewone melk? Dan kies je best voor verrijkte sojamelk. 

De gezoete dranken zijn lekker om zo te drinken, bij je ontbijtgranen te doen of in gebak te verwerken. Voor hartige bereidingen (bv. bechamelsaus of aardappelpuree) gebruik je best een ongezoete variant.

Extra romig

Plantaardige sojaroom is makkelijk te vinden en gebruik je op dezelfde manier als gewone room in hartige of zoete bereidingen. Biowinkels verkopen ook haver-, spelt- of rijstroom. Gewone sojaroom kan je niet opkloppen tot slagroom, tenzij het uitdrukkelijk op de verpakking staat. In verschillende supermarkten vind je tegenwoordig ook spuitbussen met kant-en-klare vegan slagroom. 

Koffie met melk?

Doe je graag een scheutje melk in je koffie? Dat kan ook plantaardig! Veel mensen zweren bij havermelk, maar ook met soja- of amandelmelk maak je een lekkere koffie. Merken zoals Alpro en Oatly hebben speciale baristamelk in hun aanbod, ideaal voor cappuccino’s en lattes!

Groetjes,
Nena

PS. Heb je een mailtje gemist? Je kan ze hier allemaal herbekijken.


alt_text

Recept

Lasagnestoofpot

Lasagne is het ultieme comfortfood. Maar kijk jij er ook altijd zo tegenop om dat te maken? Je maakt minstens twee kookpotten en een ovenschotel vuil en je bent vaak pas na twee uur klaar met koken, laagjes maken en opkuisen. Deze lasagnestoofpot bezorgt je hetzelfde troostgevoel, maar veel minder werk en afwas. Hoe? Door de lasagne in één grote stoofpot te maken!

Lasagnestoofpot

Activiteiten

Do 11 maart   Webinar met diëtiste Isabelle de Nobel 

Meer info

Vr 12 Maart  Kookworkshop De klassieke vegan keuken

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 300.000 mensen namen deel aan de challenge.

Bekijk dit bericht online
Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge.
Wil je geen mails meer ontvangen? Schrijf je uitEVA vzw

EVA vzw
Steendam 84
9000 Gent

info@evavzw.be