‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Budgetvriendelijk veggie

DAG 
24

Veggie eten hoeft echt niet duur te zijn. Natuurlijk heb je duurdere en minder dure producten maar met deze tips is veggie voeding lief voor je portefeuille (én je lijf én de dieren).
  • Aardappelen, pasta, rijst en granen zijn helemaal niet duur en vormen een goede basis voor al je gerechten. Koop ze in bulk, dan wordt het nog goedkoper!
  • Verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten zijn een goede aanvulling. Voor de eiwitten kan je peulvruchten zoals bonen, kikkererwten of linzen toevoegen. Die koop je in gedroogde vorm heel goedkoop aan.
  • Over het algemeen geldt de regel: hoe meer een product bewerkt wordt, hoe duurder het is. Vervang dure vleesvervangers door tofu of tempeh in pure vorm. Maak er dan wel zelf een lekkere marinade bij om het af te maken.
  • Ook je broodbeleg zelf maken scheelt heel wat in de portemonnee.
  • Met minder dan €3 een voedzame, warme maaltijd voor één persoon bereiden? Het kan met deze recepten!

Smakelijk eten!
Nena, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Ovenschotel met champignons, prei en wortelpuree

Wie houdt van de klassieke Belgische keuken moet dit ovengerecht, dat uit drie laagjes bestaat, beslist eens uitproberen. Het ademt huiselijke gezelligheid van boven tot onder!
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van Corona te beperken, en last alle publieke activiteiten af vanaf vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

 

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be