‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Eet voor de planeet

DAG 
18

Het is geen gemakkelijke boodschap om te brengen, ik weet het, maar we moeten het er toch even over hebben: de gevolgen van de veeteelt op onze planeet.

Wist je dat ons voedselsysteem verantwoordelijk is voor 30 procent van de door de mens uitgestoten broeikasgassen? En dat de helft daarvan van de veeteelt komt? Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is 14,5 procent van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd afkomstig van de veeteelt.

En nu het goede nieuws: jij kan het verschil maken! Je eetgewoontes aanpassen is een van de makkelijkste en meest impactvolle dingen die je kan doen om je steentje bij te dragen. Je bent dus goed bezig! Lees in de infographic hieronder hoeveel je bespaart door mee te doen met de VeggieChallenge!

Lees meer

alt_text

Recept

Bloemkool Korma-curry

Door de kikkererwten in deze curry, die vol vezels zitten, heb je langer een verzadigd gevoel. Met de groenten kun je variëren volgens het seizoen. Broccoli, spinazie en aubergine zouden hier bijvoorbeeld ook lekker in zijn.
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van  het coronavirus te beperken, en last alle publieke activiteiten af van vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be