‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Veggie op restaurant

DAG 
19

Hier was oorspronkelijk een lijstje met veggie restauranttips gepland, maar daar heb je op dit moment natuurlijk weinig aan. Gelukkig kun je bij heel wat restaurants in deze coronatijden eten afhalen. Wij verzamelen in dit lijstje op de website alle veggie afhaaladresjes bij jou in de buurt. Ken je er zelf nog eentje? Laat het ons weten.

Een goeie afhaaltip is ook de app van Too Good To Go. Ga voedselverspilling tegen en haal voor sluitingstijd de restjes van restaurants en winkels op voor een zacht prijsje. Met de filter kan selecteren op 'veggie' en 'vegan'.

En de restauranttips? Die krijg je nog steeds! Want die komen zeker later nog van pas. 

  • Doe je research. Heel wat restaurants bieden minstens één veggie gerecht aan. Check op voorhand de menukaart op de website. Toch niets gevonden? Bel dan even naar het restaurant en vraag of ze een veggie optie kunnen aanbieden. De meeste restaurants gaan hier met plezier op in!
  • Maak slimme keuzes. Een last-minute restaurantkeuze maken? Kies voor restaurants met een internationale keuken. In een Italiaans, Aziatisch of Mexicaans restaurant is de kans op veggie opties groter dan bij de klassieke, Vlaamse bistro.
  • Durf te vragen. Twijfel je of een gerecht op de kaart wel veggie is? Vraag het even na aan de ober. Zij kunnen je helpen de juiste keuze te maken.

Zelf gebruik ik apps en websites zoals Happy Cow en Vegefied. Die verzamelen alle veggievriendelijke restaurants wereldwijd. Handig om ook in het buitenland de beste plekjes te vinden.

alt_text

Recept

Risotto met knolselder en paddenstoelen

Wil je uitpakken met een culinair topgerecht? Met deze risotto van food recensent Dorien Knockaert maak je ongetwijfeld indruk! En het goede is: het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. (Maar dat hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen.)
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, en last alle publieke activiteiten af vanaf vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be