‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Veggie vol smaak

DAG 
22

Een van mijn vuistregels in de veggie keuken is om voor genoeg smaak te zorgen in wat je eet. Met deze tips worden alle gerechten echte smaakbommetjes!

  • Specerijen en kruiden zijn mijn beste vrienden. Haal een voorraad gedroogde kruiden in huis om je gerechten te boosten. Verse kruiden (bvb. peterselie, bieslook, basilicum, koriander) maken je gerecht extra lekker. Wist je dat je vlees- of kipkruiden kan blijven gebruiken? Want de kruiden zelf zijn helemaal veggie!
  • Rooster, bak en bruin ingrediënten: groenten die geroosterd zijn geven veel meer smaak. En ze zorgen nog eens voor extra textuur op je bord. Win-win!
  • Umami is een van de vijf basissmaken naast zoet, zout, bitter en zuur, en verdient extra aandacht in de veggie keuken. Ideale umami-ingrediënten zijn: sojasaus (heb ik altijd in huis en is zelfs lekker in een Belgische bierstoverij!), champignons, zongedroogde tomaat, kappertjes, pijnboompitten en knoflook.

Meer tips vind je hier.

Spice it up!
Nena, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Bloemkool korma-curry

Door de kikkererwten in deze curry, die vol vezels zitten, heb je langer een verzadigd gevoel. Met de groenten kun je variëren volgens het seizoen. Broccoli, spinazie en aubergine zouden hier bijvoorbeeld ook lekker in zijn.
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van Corona te beperken, en last alle publieke activiteiten af vanaf vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw

Belgium


info@evavzw.be