Een van mijn vuistregels in de veggie keuken is om voor genoeg smaak te zorgen in wat je eet. Met deze tips worden alle gerechten echte smaakbommetjes!
- Specerijen en kruiden zijn mijn beste vrienden. Haal een voorraad gedroogde kruiden in huis om je gerechten te boosten. Verse kruiden (bvb. peterselie, bieslook, basilicum, koriander) maken je gerecht extra lekker. Wist je dat je vlees- of kipkruiden kan blijven gebruiken? Want de kruiden zelf zijn helemaal veggie!
- Rooster, bak en bruin ingrediënten: groenten die geroosterd zijn geven veel meer smaak. En ze zorgen nog eens voor extra textuur op je bord. Win-win!
- Umami is een van de vijf basissmaken naast zoet, zout, bitter en zuur, en verdient extra aandacht in de veggie keuken. Ideale umami-ingrediënten zijn: sojasaus (heb ik altijd in huis en is zelfs lekker in een Belgische bierstoverij!), champignons, zongedroogde tomaat, kappertjes, pijnboompitten en knoflook.
Meer tips vind je hier.
Spice it up!
Nena, je VeggieChallenge coach
|