‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Veggie met vrienden

DAG 
15

“Vegetariërs zijn te extreem.” “Dat zou ik niet kunnen, hoor!”. Ook mijn omgeving had een mening toen ik veggie begon te eten. Deze tips hebben mij geholpen om het er met vrienden en familie over te hebben.

  • Vertel je persoonlijke verhaal. Feiten over milieu of dierenwelzijn roepen vaak discussie op, persoonlijke gevoelens veel minder. Zeg niet: “Ik eet geen vlees want dat is slecht voor het milieu en de dieren.” Maar wel: “Ik voel me er prettig bij om veggie te eten. En ik vind het fijn dat ik zo bijdraag aan een betere wereld.”
  • Als mensen oprecht geïnteresseerd zijn, kan je hun vragen beantwoorden. Sommige mensen willen gewoon een discussie starten zonder echt te luisteren. Je hoeft hier niet op in te gaan. En kort en krachtig “we verschillen hierin van mening, laten we erover ophouden” volstaat dan.
  • Ga je bij vrienden of familie op bezoek? Laat ze dan even op voorhand weten dat je graag veggie wil eten. Vinden ze het moeilijk om hier rekening mee te houden? Help ze een handje in de keuken of breng zelf wat lekkers mee.

Wil je discussies helemaal vermijden? Schotel je vrienden deze veggie recepten voor vleesfans voor. Wedden dat ze niet eens doorhebben dat het veggie is! Shht!

Groetjes,
Nena, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Veggie stoofvlees

Net zo lekker als the real deal. Serveren met frietjes en mayonaise is verplicht. ;)
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van Corona te beperken, en last alle publieke activiteiten af vanaf vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be