Confession time: voor ik veggie begon te eten, at ik elke dag boterhammen met choco als ontbijt. Makkelijk en lekker? Zeker! Gezond? Niet echt. Sinds ik me meer verdiepte in de plantaardige keuken, ging een wereld van gezonde ontbijtmogelijkheden voor me open. Ik deel mijn favoriete tips graag met jullie. Misschien doe je zo ook al wat inspiratie op voor je Paasbrunch binnenkort?
- Cornflakes met melk? Veel suiker en weinig voedingswaarde. Kies in de plaats eens voor havermout met plantaardige melk (soja, haver, amandel…). En je kan eindeloos variëren met smaakjes en toppings. Een paar van mijn favorieten: kaneel en banaan, bosbessen (uit de diepvries) of noten in combinatie met kleine stukjes zwarte chocolade.
- Exit choco en confituur, enter pindakaas en notenspreads. Deze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel minder suiker.
- Liever een hartige boterham? Kies eens voor hummus en avocado. Ook de combinatie van tahin en banaan is voor mij een topper! Mag het wat meer zijn?
In het weekend heb je tijd voor smoothiebowls, tofu scramble, ontbijtrepen, pannenkoeken of deze decante reuzechocoladecroissant.
|