‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Ontbijt en brunch

DAG 
27


Confession time: voor ik veggie begon te eten, at ik elke dag boterhammen met choco als ontbijt. Makkelijk en lekker? Zeker! Gezond? Niet echt. Sinds ik me meer verdiepte in de plantaardige keuken, ging een wereld van gezonde ontbijtmogelijkheden voor me open. Ik deel mijn favoriete tips graag met jullie. Misschien doe je zo ook al wat inspiratie op voor je Paasbrunch binnenkort?

  • Cornflakes met melk? Veel suiker en weinig voedingswaarde. Kies in de plaats eens voor havermout met plantaardige melk (soja, haver, amandel…). En je kan eindeloos variëren met smaakjes en toppings. Een paar van mijn favorieten: kaneel en banaan, bosbessen (uit de diepvries) of noten in combinatie met kleine stukjes zwarte chocolade.
  • Exit choco en confituur, enter pindakaas en notenspreads. Deze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel minder suiker.
  • Liever een hartige boterham? Kies eens voor hummus en avocado. Ook de combinatie van tahin en banaan is voor mij een topper! Mag het wat meer zijn?

In het weekend heb je tijd voor smoothiebowls, tofu scramble, ontbijtrepen, pannenkoeken of deze decante reuzechocoladecroissant.

Ontdek onze collectie Paasbrunchrecepten.
alt_text

Recept

Snelle havermoutpap

Deze snelle havermoutpap is het perfect ontbijt om goed aan je dag te begin: gezond, bomvol energie en in no-time klaar!
Ontdek het recept

weekmenu

Weekmenu voor volgende week

Nog een paar daagjes en de VeggieChallenge zit erop. Maar we laten je niet gaan voor nog de laatste drie recepten te delen.

Blijf je na de VeggieChallenge ook graag nog (af en toe) veggie eten? Schrijf je dan in voor onze Donderdag Veggiedag nieuwsbrief en krijg elke donderdag een gloednieuw veggie recept in je inbox.

Bekijk weekmenu 5

Activiteiten

EVA last alle publieke activiteiten af tot 5 april wegens de coronamaatregelen.

Meer info

 

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be