‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Wees voorbereid

DAG 
22


Soms maak ik het mezelf extra gemakkelijk en werk ik met een weekmenu en meal-prepping. Meal wat? Dat houdt in dat je op één dag de basis voor je gerechten van de komende week voorbereidt. Zo heb je op het moment zelf amper nog werk. Niet langer je hoofd breken over ‘Wat eten we vanavond?’ of dagelijks aanschuiven in de supermarktspits!

Vaak bestaat mijn avondmaal uit een over the top gepimpte salade. Ook deze kan je in het weekend voorbereiden. De basis is simpel: kies een graan, peulvrucht of vleesvervanger, rauwe groenten en bereide groenten. Met de concrete invulling kan je naar hartelust variëren en experimenteren:

  • Granen: maak enkele porties rijst, quinoa, bulgur of tarwe naar keuze.
  • Zorg voor twee of drie peulvruchten of vleesvervangers in de vorm van kikkererwten, rode bonen, falafel of gemarineerde tofu.
  • Ideale rauwe groenten zijn twee soorten salades, rode kool, tomaatjes, rode ui of iets anders dat in seizoen is.
  • Met de bereide groenten kan je ook alle kanten uit: stoom broccoli, grill paprika en raapjes in de oven of kook een bloemkool gaar.

Preppen maar!
Nena, je VeggieChallenge coach

Meer meal prep tips
alt_text

Recept

Tarweslaatje met geroosterde groenten

Hou je van eindeloos combineren? Dit tarweslaatje met spruiten, wortels en pastinaak is ideaal. Probeer zeker ook eens met aardpeer, broccoli of pompoen. Tarwekorrels kan je ook met couscous of parelgerst afwisselen. Mogelijkheden in overvloed dus.
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van Corona te beperken, en last alle publieke activiteiten af vanaf vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be