Soms maak ik het mezelf extra gemakkelijk en werk ik met een weekmenu en meal-prepping. Meal wat? Dat houdt in dat je op één dag de basis voor je gerechten van de komende week voorbereidt. Zo heb je op het moment zelf amper nog werk. Niet langer je hoofd breken over ‘Wat eten we vanavond?’ of dagelijks aanschuiven in de supermarktspits!
Vaak bestaat mijn avondmaal uit een over the top gepimpte salade. Ook deze kan je in het weekend voorbereiden. De basis is simpel: kies een graan, peulvrucht of vleesvervanger, rauwe groenten en bereide groenten. Met de concrete invulling kan je naar hartelust variëren en experimenteren:
- Granen: maak enkele porties rijst, quinoa, bulgur of tarwe naar keuze.
- Zorg voor twee of drie peulvruchten of vleesvervangers in de vorm van kikkererwten, rode bonen, falafel of gemarineerde tofu.
- Ideale rauwe groenten zijn twee soorten salades, rode kool, tomaatjes, rode ui of iets anders dat in seizoen is.
- Met de bereide groenten kan je ook alle kanten uit: stoom broccoli, grill paprika en raapjes in de oven of kook een bloemkool gaar.
Preppen maar!
Nena, je VeggieChallenge coach
|