Moet jij door het coronavirus ook telewerken en tegelijkertijd de kinderen entertainen? Dan is het handig om een reeks gerechten te kennen die je binnen het half uur op tafel zet. Gelukkig heb ik me over de jaren gespecialiseerd in het bereiden van luie, maar gezonde veggie maaltijden. ;)
Hier mijn tips:
- Een goede voorbereiding is al de helft van het werk! Zorg dat je voorraadkast gevuld is met enkele basisproducten waar je op kan terugvallen.
- De diepvries is je beste vriend. Bewaar wat veggieburgers en groenten in je vriezer. Samen met aardappels of rijst tover je op inspiratieloze momenten in één-twee-drie een veggie maaltijd op tafel.
- Ook soep, pastasauzen, stoofpotjes en ovenschotels kun je gemakkelijk invriezen om later weer te ontdooien. Maak dubbele porties als je wel tijd hebt om te koken en bewaar ze in de vriezer voor drukke dagen.
Deze gerechten flans je in 30 minuten of minder in elkaar. Wel nog even de afwas doen.
Groetjes,
Nena, je VeggieChallenge coach
|