‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Is dat wel gezond?

DAG 
8

Misschien heb je ze ook al gekregen - de vraag of dat wel gezond is om geen vlees meer te eten? Ik wil je meteen gerust stellen. Het is perfect mogelijk om gezond vegetarisch te eten. Ook voor kinderen.

Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waarop je moet letten, want vegetarisch betekent niet automatisch gezond. Frietjes, pizza en ijsjes zijn immers ook veggie.

Het belangrijkste advies blijft voldoende variëren. Maak van groenten en volkoren granen de basis van je maaltijden en vul die aan met een variatie aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden.

Zit je toch met onzekerheden of vragen? Aarzel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be of via haar Facebookpagina. En lees zeker ook deze veelgestelde gezondheids-vragen.

alt_text

Recept

Poké bowl met spelt

100 % hip, 100 % gezond en 100 % instaproof! Varieer met groentjes naar keuze of vervang de spelt door rijst, quinoa of gierst. Ook perfect voor de lunch!
Ontdek het recept

Activiteiten

15/03    VeggieChallenge Brunch - Antwerpen

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be