‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Waarom veggie?

DAG 
5


Naast het feit dat het leuk is om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten, zijn er nog belangrijke redenen om meer veggie te eten. Wetenschappers zijn het erover eens dat meer plantaardig eten een van de efficiëntste dingen is die je kan doen, zowel voor het milieu als voor je eigen gezondheid. Bovendien zorg je zo ook meteen voor heel wat minder dierenleed. Win, win, win dus.

Door mee te doen aan deze VeggieChallenge en een maand lang drie keer per week veggie te eten bespaar je 62kg CO2, (wat overeenkomt met 520 km rijden), 80 vierkante meter land en 39.000 liter water.

Meer lezen over de voordelen van een veggie eetpatroon? Hier vind je een overzicht van de positieve impact die jij kan hebben door minder dierlijke producten te eten. Of hoe je de wereld kan veranderen met je vork.

Goed bezig dus!
Nena, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Ovenschotel van pompoen en spinazie met pastinaakroom

De combinatie van pompoen, spinazie en pastinaak is heerlijk! Dit recept is een van mijn persoonlijke favorieten!
Ontdek het recept

Activiteiten

7 maart    Bakken gewoon plantaardig - Ieper - EVA Westhoek

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be