‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Over veggie gehackt en andere rariteiten

DAG 
3

Het veggie aanbod in de supermarkt groeit elke dag aan een indrukwekkend tempo. Steeds meer supermarkten zetten actief in op veggie en vegan. Ook in discounters kan je terecht voor veggie balletjes, hamburgers, gehakt, broodbeleg en zelfs kant-en-klare maaltijden zoals pizza en lasagne.

Maar hoe door de bomen het bos nog zien? Ik geef je graag tips om de keuze eenvoudiger te maken.

  • Wil je vooral de smaak en textuur van vlees benaderen? Kies dan voor de nieuwste producten die daar duidelijk mee uitpakken op hun verpakking. Je vindt verschillende burgers, gehakt en kipstukjes die het origineel stilaan bijna volledig benaderen.
  • Wil je vooral iets gezonds? Kies dan voor basisproducten die weinig bewerkt zijn en weinig vet en zout bevatten zoals tofu, seitan en tempeh. Hier moet je wel wat meer aandacht aan de bereiding besteden, want niemand wordt blij van ongekruide, slappe tofu.

Een volledig dossier over vleesvervangers kun je hier lezen. Mag het wat meer zijn? Ga dan eens langs bij de biowinkel, daar is het aanbod nog groter. In onze Facebookgroep worden ook vaak tips uitgewisseld over nieuwe producten in de supermarkt. Heb je zelf een leuke ontdekking gedaan? Post het in de groep!

Fijne ontdekkingstocht!
Nena, je VeggieChallenge Coach

alt_text

Recept

Mexicaanse fajita's met avocadodressing

Probeer eens deze variatie op Mexicaanse fajitas met veggie kipstukjes in plaats van echte kip. Wedden dat je het verschil niet proeft?!
Ontdek het recept