‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Is dat wel gezond?

DAG 
5


Misschien heb je ze ook al gekregen - de vraag of dat wel gezond is om geen vlees meer te eten? Ik wil je meteen gerust stellen. Het is perfect mogelijk om gezond vegetarisch te eten. Ook voor kinderen.

Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waarop je moet letten, want vegetarisch betekent niet automatisch gezond. Frietjes, pizza en ijsjes zijn immers ook veggie.

Het belangrijkste advies blijft voldoende variëren. Maak van groenten en volkoren granen de basis van je maaltijden en vul die aan met een variatie aan vleesvervangers, peulvruchten, noten en zaden. Als je voldoende varieert, kan er niet zoveel verkeerd gaan.

Zit je toch met onzekerheden of vragen? Aarzel dan niet om onze diëtiste Evelyne te contacteren via dietiste@evavzw.be of via haar Facebookpagina. En lees zeker ook deze veelgestelde gezondheids-vragen.

Tot morgen!
Nena, je VeggieChallenge coach

Vraag het aan de diëtiste
alt_text

Recept

Pasta arrabbiata met walnotengehakt

Kies zelf hoe pikant je deze pasta wil! De avocado zorgt voor extra smeuïgheid, het walnotengehakt is een leuke variant op veggie gehakt uit de supermarkt. Liever geen avocado's? Vervang ze door een beetje (soja-)room.
Ontdek het recept

Activiteiten

12/03    Kookworkshop veggie comfort food - Pelt

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Herbekijk alle mails online

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be