Over veggie gehackt en andere rariteiten
|
DAG
2
|
Als je tien jaar geleden een kijkje nam in het vegetarische schap in de supermarkt vond je waarschijnlijk enkele groenteburgers, misschien wat blokken tofu en enkele producten van Quorn. Vandaag is het veggie schap 2 keer groter en het aanbod enorm divers. Maar hoe door de bomen het bos nog zien? Ik geef je graag tips om de keuze eenvoudiger te maken.
Wil je vooral de smaak en textuur van vlees benaderen? Kies dan voor de nieuwste producten die daar duidelijk mee uitpakken op hun verpakking. Je vindt verschillende burgers, gehakt en kipstukjes die het origineel stilaan bijna volledig benaderen.
Wil je vooral iets gezonds? Kies dan voor basisproducten die weinig bewerkt zijn en weinig vet en zout bevatten zoals tofu, seitan en tempeh. Hier moet je wel wat meer aandacht aan de bereiding besteden, want niemand wordt blij van ongekruide, slappe tofu. Een volledig dossier over vleesvervangers kun je hier lezen.
|