‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
VeggieChallenge

Veggie mythes ontkracht

DAG 
14

Ook ik werd sinds ik veggie eet niet gespaard van de clichés over vegetariërs. Intussen heb ik op al van deze opmerkingen een passend antwoord, dat ik graag met jullie deel.

  1. “Mensen / mannen / topsporters ... hebben vlees nodig.” Hoeveel je ook sport of hoeveel testosteron er ook door je lijf giert, het maakt geen verschil. Werkelijk iedereen kan veggie eten zonder zich slap te voelen. Kijk maar naar Arnold Schwarzenegger of Lewis Hamilton.
  2. “Vegetariërs eten konijnenvoer en dragen geitenwollensokken.”
    Als deze pestopizza, lasagne, Mexicaanse kapsalon en dubbel fudge chocoladebrownies konijnenvoer zijn, dan zouden wij graag konijntjes zijn! (En dat van die sokken, tjah, daar reageren we zelfs niet op ;-))
  3. “Mijn nicht is vegetariër geworden en is al 5 kilo afgevallen!”
    Vermageren is misschien niet de beste motivatie om veggie te eten. Ja, veggie kan gezonder zijn, maar dat is het lang niet atuomatisch. Een vegetariër die hoofdzakelijk kiest voor groenten, peulvruchten, noten, zaden, fruit, volkoren producten, ... is inderdaad goed bezig. Een vegetariër die overleeft op pizza en frieten is dat veel minder. Moraal van het verhaal: veggie is zo gezond als je het zelf maakt!

Voilà, dat is dan ook weer opgehelderd.
Tot morgen!
Nena, je VeggieChallenge coach

alt_text

Recept

Moussaka van aubergine, aardappel en linzen

Het gehakt in moussaka kan je vervangen door linzen of veggie gehakt. Laagjes bouwen, even de oven in en smullen maar!
Ontdek het recept

Activiteiten

EVA neemt haar verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van Corona te beperken, en last alle publieke activiteiten af vanaf vrijdag 13/03 tot eind maart.

Meer info

Get Social

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer veggie inspiratie, tips en recepten!

Facebook Instagram

Info

VeggieChallenge is een samenwerking tussen EVA en ProVeg.

De VeggieChallenge daagt je uit om dertig dagen minder vlees te eten. Want dat is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. EVA en ProVeg helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning. Al meer dan 200 000 mensen namen deel aan de challenge.

Je ontvangt deze e-mail omdat het e-mailadres werd ingeschreven voor VeggieChallenge. Je kan steeds uitschrijven.

Bekijk alle mails online.

Bekijk dit bericht online

EVA vzw

EVA vzw


info@evavzw.be