Dag 29 — Vegan Gebak

Weekend! Dat betekent tijd om te experimenteren in de keuken. Niks leuker dan op zondag iets lekkers uit de oven te halen. De heerlijkste desserts zijn gelukkig makkelijk in een vegan versie te bereiden. En voor wie zijn zondag liever lui op de bank of in een koffiebar doorbrengt: we delen in deze mail ook onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

29

Vegan gebak

onze tip: bakken maar

Wat is lekkerder dan de geur van zelfgebakken cake recht uit de oven? Ook als je vegan eet, hoef je dit niet te missen. Of je nu zin hebt in brownies, appeltaart of cheesecake, als je deze recepten volgt, kan er niets verkeerd gaan. Oh, en ons koekjesdeeg kan je met een gerust hart van je vingers likken: geen rauwe eieren te bespeuren :-).

Meer recepten

ontdek: zoete zondenlijst

Ontdek onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen. Meer zin in een ijsje? In alle grote supermarkten vind je vegan ijs van o.a. IJsboerke, Magnum, Ben&Jerry’s en Alpro.

    Zoete zonden  

wist je dat?

Je taartjes kan eten voor het goede doel? Kom op woensdag 18/12 tussen 14u tot 18u naar het Veggiehuis in Gent en koop een taartje ten voordele van EVA in het kader van de Warmste Week. Zelf een taart bakken om te verkopen kan natuurlijk ook. Bake the world a better place! 

Meer info & meedoen.


desserttijd met lima

Heel wat heerlijke desserts zijn gemakkelijk in een vegan jasje te gieten. Agar-agar is een plantaardige vervanger voor gelatine en is bijzonder gemakkelijk in gebruik. Het poeder lost perfect op in vloeistoffen. En zeg nu zelf, wat is er lekkerder dan zelfgemaakte crema catalana, panna cotta met mango of cheesecake?

Wist je dat? Agar-agar is gemaakt van een mengeling van wieren. De naam is afkomstig uit het Maleisisch en betekent ‘geel’. Agar-agar lost enkel op in warm water en kan tot twintig keer zijn eigen gewicht aan water opnemen.

    Ontdek agar-agar   

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.