Vegan met een stevige beet
|
|
onze tip: fake it 'till you make it
Vlees geeft een uitgesproken smaak en textuur aan je gerecht. Gewoon het vlees weglaten levert dus vaak maar een flauw en weinig verzadigend resultaat op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om extra smaak en textuur aan je vegan creaties toe te voegen:
-
rooster, bak en bruin je ingrediënten eens
-
gebruik genoeg zout en vet
-
sojasaus, vlees- en kippenkruiden zijn smaakbommetjes voor ieder gerecht (de meeste kippenkruiden zijn vegan, lees even de verpakking na voor de zekerheid)
-
zorg voor korstjes, pakketjes en knapperigheid
Alle tips
|
|
ontdek: net-echte-vleesvervangerss
-
Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig plantaardige kipstukjes. Ze worden gemaakt van soja en zijn amper van het origineel te onderscheiden. Gebruik ze in rijstgerechten, pasta’s, curry’s, salades…
-
Steeds meer plantaardige hamburgers zijn zo goed nagemaakt dat veel vleeseters het verschil niet eens proeven. Proef eens de Beyond Burger, De Greenway Burger (100% Belgisch!) of de Incredible Burger van Garden Gourmet. In de meeste supermarkten vind je een of meerdere soorten, soms moet je ze tussen het vlees gaan zoeken.
-
Ook plantaardig gehakt wordt steeds ‘levensechter’. Probeer eens het gehakt van Garden Gourmet, Greenway of Naturli (bij AH). Tomatensoep met balletjes en vleesbrood, here we come!
|
ontdek: weekmenu 5
Deze week trekken we volop de kaart van de klassiekers. Kippensoep, stoverij en zelfs tonijnsalade worden voor de gelegenheid in een plantaardig jasje gestoken. Wedden dat je vrienden het net zo lekker vinden!? ;-)
|
|
|
|
documentaire: the game changers
Vlees en topsport blijft voor veel mensen onlosmakelijk verbonden. In The Game Changers bewijzen kleppers als Lewis Hamilton, Novak Djokovic en Arnold Schwarzenegger het tegendeel. Sinds zij voor een plantaardige levensstijl kozen, voelen ze zich sterker, fitter en gezonder dan ooit. Laat je inspireren door deze boeiende documentaire. Nu te bekijken op Netflix België.
|
|