Dag 25 — Vegan met een stevige beet

Ben je nog op zoek naar gerechten waarmee je zelfs de grootste vleesfan over de streep kan trekken? Wil je graag nog eens een klassieker op jouw bord zoals vol-au-vent ...? Niet gevreesd! Try Vegan heeft voor alles een oplossing!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

25

Vegan met een stevige beet

onze tip: fake it 'till you make it

Vlees geeft een uitgesproken smaak en textuur aan je gerecht. Gewoon het vlees weglaten levert dus vaak maar een flauw en weinig verzadigend resultaat op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om extra smaak en textuur aan je vegan creaties toe te voegen:

  • rooster, bak en bruin je ingrediënten eens

  • gebruik genoeg zout en vet

  • sojasaus, vlees- en kippenkruiden zijn smaakbommetjes voor ieder gerecht (de meeste kippenkruiden zijn vegan, lees even de verpakking na voor de zekerheid)

  • zorg voor korstjes, pakketjes en knapperigheid

Alle tips

ontdek: net-echte-vleesvervangerss

  • Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig plantaardige kipstukjes. Ze worden gemaakt van soja en zijn amper van het origineel te onderscheiden. Gebruik ze in rijstgerechten, pasta’s, curry’s, salades… 

  • Steeds meer plantaardige hamburgers zijn zo goed nagemaakt dat veel vleeseters het verschil niet eens proeven. Proef eens de Beyond Burger, De Greenway Burger (100% Belgisch!) of de Incredible Burger van Garden Gourmet. In de meeste supermarkten vind je een of meerdere soorten, soms moet je ze tussen het vlees gaan zoeken.

  • Ook plantaardig gehakt wordt steeds ‘levensechter’. Probeer eens het gehakt van Garden Gourmet, Greenway of Naturli (bij AH). Tomatensoep met balletjes en vleesbrood, here we come!

ontdek: weekmenu 5

Deze week trekken we volop de kaart van de klassiekers. Kippensoep, stoverij en zelfs tonijnsalade worden voor de gelegenheid in een plantaardig jasje gestoken. Wedden dat je vrienden het net zo lekker vinden!? ;-)

    Weekmenu 5    

documentaire: the game changers

Vlees en topsport blijft voor veel mensen onlosmakelijk verbonden. In The Game Changers bewijzen kleppers als Lewis Hamilton, Novak Djokovic en Arnold Schwarzenegger het tegendeel. Sinds zij voor een plantaardige levensstijl kozen, voelen ze zich sterker, fitter en gezonder dan ooit. Laat je inspireren door deze boeiende documentaire. Nu te bekijken op Netflix België.

aoste-recept
gevulde aubergine met parelcouscous

Ingrediënten voor 4 personen

- 4 aubergines
- 1 potje Aoste aubergine groentespread
- 100 g Parelcouscous
- 1 el olijfolie
- 1 granaatappel (voor de pitjes)
- 1 el platte peterselie
- 100 ml plantaardige yoghurt
- 1 tl rodepepervlokken

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
3. Giet de couscous af en meng ze met de Aoste auberginespread.
4. Snijd de aubergines overlangs doormidden. Haal er het vruchtvlees uit en smeer ze in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
5. Vul de aubergine met het couscousauberginemengsel.
6. Zet de aubergines in de oven en bak 40 min.
7. Serveer met granaatappelpitjes, platte peterselie, plantaardige yoghurt en rodepepervlokken.

    Aoste auberginespread    

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.