Dag 22 — Vegan on a budget

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, kan vegan ook heel goedkoop zijn. Hoe hoog de rekening uiteindelijk uitvalt, hangt vooral af van de keuzes die je maakt. Kant-en-klare vleesvervangers, broodbeleg en gebak kunnen inderdaad wat meer kosten, maar door zelf creatief aan de slag te gaan, spaar je heel wat eurootjes uit!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

22

Vegan on a budget

onze budgetips

  • Aardappelen, pasta, rijst en granen zijn helemaal niet duur en vormen een goede basis voor al je gerechten. Koop ze in bulk, dan wordt het nog goedkoper!

  • Verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten zijn een goede aanvulling. Voor de eiwitten kan je peulvruchten zoals bonen, kikkererwten of linzen toevoegen. Die koop je in gedroogde vorm heel goedkoop aan.

  • Over het algemeen geldt de regel: hoe meer een product bewerkt wordt, hoe duurder het is. Vervang dure vleesvervangers door tofu of tempeh in pure vorm. Maak er zelf een lekkere marinade bij om het af te maken.

  • Ook je broodbeleg zelf maken scheelt heel wat in de portemonnee.

ontdek: goedkope gerechten

Met minder dan € 2,5 een voedzame, warme maaltijd voor één persoon bereiden? Het kan! In deze collectie verzamelden we gerechten die je voor een appel en een ei (niet echt, hé) op tafel zet. Naast soepen en ovenschotels, vind je er ook gebak en pannenkoeken.


En het wordt nog straffer! Op deze Amerikaanse website kan je gratis plantaardige weekmenu’s downloaden waarmee je een hele week eet voor minder dan € 25.

    Collectie goedkope gerechten    

 

versnel de vegan revolutie met BE VEgan

Vegan is the new normal, maar nog niet voor iedereen. BE Vegan ondersteunt zowel nog-niet-, kersverse als doorwinterde vegans en komt op voor hun belangen. Dankzij onze acties en campagnes wordt een vegan lifestyle steeds bekender, aantrekkelijker en toegankelijker zodat jij bij het volgende familie-etentje niet meer hoeft uit te leggen aan nonkel Frans waar je jouw eiwitten vandaan haalt en waarom planten geen dieren zijn. Ontdek hoe jij ons kan helpen om de vegan revolutie te versnellen. 

    Versnel de revolutie!   

lima
wie granenwafels zegt, zegt lima

Wil je eens wat anders dan een boterham? En heb je het liever net dat tikkeltje gezonder? Dan zijn de Lima granenwafels ideaal.

 
De granenwafels van Lima zijn ideaal als tussendoortje. De wafels zijn verkrijgbaar in allerlei smaken en vormen: rond, rechthoekig of heerlijk fijn. Voor ieder wat wils dus.

 

 Geef een originele toets aan je favoriete gerecht of neem ze mee als je geen tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt. Ben je een zoetekauw? Leg er dan enkele verse bananenschijfjes op om je granenwafel net dat tikkeltje specialer te maken. Toch liever een hartige snack? Beleg je wafel met wat verse groentjes. 
 

    Bekijk het flmpje   

get social!

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.