Dag 13 — Vegan op je boterham

Het hoeft niet altijd een uitgebreide maaltijd te zijn, toch? Soms wil je gewoon eens een boterhammetje. Maar wat leg je daar dan op, als choco of kaas geen opties zijn? En moet je echt al die vegan spreads zelf maken of kan het ook gewoon snel-snel? Deze week in je mailbox en in je brooddoos: vegan beleg.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

13

Vegan op je boterham

onze tip: de lunchboxgids

Groentepaté, cashewnotentzatziki, pompoenspread... in EVA’s Lunchbox-gids vind je een heleboel eenvoudige ideetjes voor in de brooddoos. Uitgetest en goedgekeurd door kleine en grote kinderen.

Download de gids

Pro tip
Hummus, de spread op basis van kikkererwten, ken je vast. Maar weet je ook wat baba ganoush en muhammara zijn? Zij worden wel eens de nieuwe hummus genoemd. Je kunt ze gemakkelijk zelf maken, maar vindt ze ook bij de dips in de supermarkt.

ontdek: kant-en-klaar broodbeleg uit de supermarkt

De meeste supermarkten verkopen heel wat kant-en-klare vegan spreads. Bekijk hier wat je waar kan kopen. Of probeer eens een vegan sneetje kaas.

Houd je van zoet? Kies dan voor confituur, zwarte choco van Boerinneke of Kwatta of Lotus Speculoospasta. En pindakaas natuurlijk, dé klassieker onder vegans!

    In de supermarkt    

wist je dat?

Veganisme verder gaat dan het eten op je bord. Veel vegans kiezen er ook voor om geen wol, leer of zijde te dragen en geen verzorgingsproducten te gebruiken waarin dierlijke bestanddelen gebruikt worden, of die getest zijn op dieren. 

Steeds meer producenten worden zich bewust van deze groeiende vraag en de vegan lifestylemerken en -winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook heel wat grote, bekende merken hebben ondertussen een vegan segment: Esprit en Dr. Martens hebben bijvoorbeeld ook vegan schoenen in hun aanbod.

Meer over vegan lifestyle


hobbit: 
win een gratis proefpakket

Hobbit lanceerde in oktober 6 nieuwe spreads waaronder 3 nieuwe soorten hummus: hummus paprika, hummus boerenkool & hummus ras el hanout.

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een Hobbit-pakket met de 6 nieuwe spreads en een aankoopbon bij Origino ter waarde van € 30! 

Wedstrijdvraag: Hoeveel soorten hummus zitten er in het Hobbit assortiment?

Stuur het antwoord op de wedstrijdvraag voor 20/11 naar Try Vegan via de link hieronder.

    Doe mee!    

 

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.