Dag 8 — Vegan op een ander

Het verlengde weekend is de perfecte gelegenheid om erop uit te trekken. Ook op restaurant of op reis kan je heel vaak vegan eten, zeker als je op voorhand wat opzoekwerk doet. Met de tips & tricks in deze mail kom je al een heel eind. Go and explore!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

8

Vegan op een ander

onze tip: vraag ernaar

Niet alle restaurants waar je plantaardig kan eten, zetten dit expliciet op hun menukaart. Vaak loont het de moeite om even op voorhand te bellen en te vragen wat ze kunnen voorzien voor iemand die vegan wil eten. Hebben ze nog nooit van het woord veganistisch gehoord? Dan wordt het waarschijnlijk moeilijk, maar als de chef wel vertrouwd is met de plantaardige keuken, word je vaak aangenaam verrast. Laat zeker niet na om het restaurant te bedanken, wie weet zetten ze de volgende keer gewoon een vegan optie op de kaart!

onze tip: weet waar je eet

Steeds meer ketens spelen in op de stijgende vraag naar vegan eten. Bij Panos vind je vegan broodjes en ook Domino’s heeft vegan pizza’s op het menu. Gezond plantaardig lekkers (soepen, salades, broodjes ... ) vind je bij ketens als Exki, Le Pain Quotidien, Foodmaker, Greenway en Fitchen.

Spot je de ‘vegan friendly’-sticker van BE Vegan op de ruit van een horecazaak? Dan weet je zeker dat hier plantaardig lekkers te smullen valt!

ontdek: resto apps en hotspotguides

Op zoek naar een overzicht van de veganvriendelijke en 100% plantaardige restaurants in Vlaanderen en Brussel? Neem dan een kijkje op de website van Vegefied of Happy Cow (ook als app).  Daar vind je alle vegan friendly adresjes in een handig overzicht.

De beste vegan plekjes in Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk of Leuven? Bekijk de vegan hotspotguides van BE Vegan.

    Happy Cow: download de app   

wist je dat?

… je ook op reis plantaardig kan eten? Wij geven je alvast de beste adresjes in Porto, Lissabon, Barcelona, Rome, Budapest en IJsland. Of neem eens een kijkje in ons lijstje met vegan friendly bestemmingen. Blijf je liever in eigen land? Een aantal B&B’s in België biedt een vegan ontbijt aan hun gasten.

Op deze website vind je uitgebreide selectie vegan (friendly) hotels over de hele wereld.

win het kookboek van nathalie meskens
'plan vegan'!

Nathalie Meskens neemt je mee op vegan toer nadat ze twee jaar geleden zelf koos voor een plantaardige levensstijl. In haar gloednieuwe kookboek
'Plan Vegan' wil Nathalie je gidsen om bewust om te gaan met jezelf, je lichaam, je mindset, je voeding en je omgeving.

 

Beantwoord onze wedstrijdvraag voor 15 november en maak kans op één van de vijf exemplaren die we weggeven.

 

Wedstrijdvraag: Hoeveel recepten staan er in het kookboek?

 

Wil je Nathalie Meskens live ontmoeten? Kom dan naar de Boekenbeurs op zondag 10 en maandag 11 november op de stand van Borgerhoff & Lamberigts (321) telkens van 10u30 tot 12u30.

    Doe mee en win    

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.