Dag 1 — Vegan boodschappen!

Vandaag is het officieel World Vegan Day en niet toevallig de start van je ontdekkingsreis door de plantaardige keuken. 

De komende maand zullen we je uitgebreid informeren en inspireren om er samen dertig lekkere, plantaardige dagen van te maken. 

Wil je je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan nu lid van onze Try Vegan Facebookgroep

Volg ons op Instagram voor meer vegan inspiratie en post je eigen gerechten met de hashtags #TryVegan. De mooiste creaties worden gerepost!

En nodig gerust je vrienden uit!

Veel plezier en smakelijk eten!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

1

Vegan Boodschappen

onze tip: vegan in de supermarkt

Voor je eerste vegan tip zoeken we het niet te ver: in de supermarkt. Het vegan aanbod groeit er elke dag aan een indrukwekkend tempo. Steeds meer supermarkten zetten actief in op vegan. Vegan mayonaise, plantaardig ijs, kaas… vind je tegenwoordig al op de meeste plaatsen!  Ook in discounters kan je terecht voor vegan balletjes, hamburgers, gehakt, broodbeleg en zelfs kant-en-klare maaltijden zoals vegan pizza. Bekijk zeker al eens deze lijstjes voor je naar de winkel gaat en trek gewapend ten strijde.

Mag het wat meer zijn? Ga dan eens langs bij de biowinkel, daar is het aanbod nog groter. In onze Facebookgroep worden ook vaak tips uitgewisseld over nieuwe producten in de supermarkt. Heb je zelf een leuke ontdekking gedaan? Post het in de groep!

Ontdek het aanbod in de supermarkt

ontdek: weekmenu 1 & 2

Ontbijt, lunch, avondeten én een snack. Dankzij onze weekmenu's hoef je nooit langer dan 2 minuten na te denken hoe je je maag gevuld krijgt. De weekmenu's zijn er vooral ter inspiratie, kies gerust zelf of en hoe je ze volgt. 

    Weekmenu 1 & 2    

ONTDEK: VEGAN Labels

Steeds meer producenten kiezen voor een vegan label op hun verpakking. Handig, want ingrediënten hoef je op die manier niet meer te controleren.

  • Het V-Label is een geel, cirkelvormig logo. Onder het logo staat steeds of het product vegetarisch of vegan is. 
  • Daarnaast heb je ook het vegan trademark van de Vegan Society. Dit trademark met een zonnebloem wordt niet alleen voor voeding gebruikt, maar ook voor onderhouds- en verzorgingsproducten.
  • Heel wat supermarkten en producenten maken ook gebruik van hun eigen labelling. Laat je niet misleiden door de benaming ‘vega’. In Nederland betekent vega hetzelfde als veggie (vegetarisch dus). Wil je zeker zijn dat het ook vegan is? Dan check je best nog even de ingrediënten.

ontdek: de vegan maaltijdboxen van ekomenu

Vind je zelf boodschappen doen maar tijdverspilling? Maak het jezelf gemakkelijk met de vegan maaltijdboxen van Ekomenu. Proef deze maand alvast enkele recepten in de weekmenu's. Overtuigd? Try Vegan-deelnemers krijgen 30 % korting op hun eerste menu. Bestel je box met korting door op de link hieronder te klikken, de korting wordt automatisch in je winkelmandje verrekend.

   Bestel je vegan box met korting!    

get social!

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.